Αθήνα, 27/11/2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου συναντήθηκε το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Αντώνης Καρράς και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μανιάτης, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, στο γραφείο της κ. υφυπουργού στην Λεωφόρο Μεσογείων, στην Αθήνα.
Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο μερών, με επίκεντρο την ενεργειακή πολιτική της χώρας και τις οικονομικές, κοινωνικές, σχεδιαστικές και περιβαλλοντικές πτυχές της, το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), το μείγμα παραγωγής με την αποτελεσματική και βιώσιμη εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, την επάρκεια ισχύος της ηλεκτρικής ενέργειας και την αποδοτικότητα των ενεργειακών υπηρεσιών.
Συζήτησαν επίσης τις αρνητικές επιπτώσεις του μεταβατικού σχεδιασμού για την απολιγνιτοποίηση στους ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών που εξασφάλιζαν αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σ’ ολόκληρη τη χώρα εδώ και δεκαετίες, λόγω της παύσης της λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων, σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και την απώλεια θέσεων εργασίας, με ταυτόχρονη αύξηση της ανεργίας. Η κ. Σδούκου επισήμανε ότι θα είμαστε συνεργάτες στο τελικό «Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας», για το καλό της χώρας, των τοπικών αρχών και των εργαζομένων.
Το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εργαζόμενοι στην Παραγωγή, τη Μεταφορά, τη Διανομή και την Εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας και στην καθοριστική συμβολή τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Το σύνολο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στον ΔΕΔΔΗΕ, στον ΑΔΜΗΕ και στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο και αυταπάρνηση για την κάλυψη των καθημερινών απαιτήσεων και των συνεχώς μεταβαλλόμενων αναγκών του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας.
Επιπροσθέτως, τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης μόνιμου προσωπικού και η τιτάνια προσπάθεια που καταβάλουν νυχθημερόν οι εναπομείναντες Τεχνικοί της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη αποτελεσματικών λύσεων που σχετίζονται με την κατασκευή, την εκτέλεση εργασιών συντήρησης για την αποφυγή δυσλειτουργιών του συστήματος, την αδιάλειπτη λειτουργία και την έκτακτη αποκατάσταση βλαβών στα συστήματα διανομής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων και την ανάπτυξη αποτελεσματικών λύσεων, ακόμα και σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, που έπληξαν τη χώρα μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο