Ομιλία του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Αντώνη Καρρά στις εργασίες του 1ου Συνεδρίου Πληροφορικής της ΔΕΗ

Στις εργασίες του 1ου Συνεδρίου Πληροφορικής της ΔΕΗ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Αντώνης Καρράς και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μανιάτης, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τα Σωματεία – Μέλη της και τους εργαζόμενους του Ομίλου.
Στην σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Αντώνης Καρράς, αναφέρθηκε στα οφέλη των νέων ψηφιακών τεχνολογιών αιχμής για την Επιχείρηση της ΔΕΗ, στον νευραλγικό ρόλο της Πληροφορική της ΔΕΗ, αλλά και στην απόδοση του εξαιρετικά καταρτισμένου και πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού μας, σε σχέση με την ανάπτυξη της Επιχείρησης.

Δείτε την ομιλία του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Αντώνη Καρρά:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Αξιότιμα στελέχη της Επιχείρησης,

Ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ, έχω τη χαρά και την τιμή να χαιρετίζω τις εργασίες του 1ου Συνεδρίου Πληροφορικής της ΔΕΗ.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω το προνόμιο να απευθύνομαι σε ένα τόσο διακεκριμένο κοινό ειδικών της τεχνολογίας.
Τα τελευταία χρόνια, είδαμε τις ψηφιακές τεχνολογίες να εξελίσσονται ραγδαία και να μεταμορφώνουν την επιχείρηση της ΔΕΗ.

Η πορεία προς ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον, έγκειται σε μια πολυεπίπεδη προσέγγιση που περιλαμβάνει την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργεια, την υιοθέτηση τεχνολογιών και ψηφιοποίηση συστημάτων αιχμής, σε ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Καθώς η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.
Η ενσωμάτωση έξυπνων συστημάτων, που τροφοδοτούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορεί να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας, μειώνοντας την σπατάλη και αυξάνοντας την αποδοτικότητα. Η πορεία του Ομίλου ΔΕΗ προς ένα βιώσιμο μέλλον έγκειται στις τεχνολογίες αιχμής.
Αυτή η ολοκληρωμένη στρατηγική δε θα αντιμετωπίσει μόνο τις περιβαντολλογικές ανησυχίες, αλλά θα δημιουργήσει και οικονομικές ευκαιρίες, ωθώντας την ΔΕΗ προς ένα ηγετικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο. Στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Παγκόσμια μετάβαση προς μία βιώσιμη Ενέργεια.

Μπροστά στις πιεστικές προκλήσεις, μαθαίνουμε να μετεξελισσόμαστε, βιώνοντας τη δύναμη των δεδομένων και των ψηφιακών ευκαιριών, που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας.

Η Πληροφορική της ΔΕΗ, υπήρξε διαχρονικά ένας από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης της εταιρίας, οδηγώντας την, μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης, στην επόμενη μέρα.
Παράλληλα, στήριξε τους πελάτες της ΔΕΗ με κάθε τρόπο, υιοθετώντας πρωτοπόρες λύσεις για την εξυπηρέτησή τους, μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών που αναπτύσσει συνεχώς.
Για παράδειγμα, χάρη στη μεθοδικότητα των στελεχών της Πληροφορικής, η τιμολόγηση μπορεί να γίνεται αναποτελεσματική, ώστε να χρηματοδοτεί άμεσα τις ταμειακές ροές της εταιρείας.
Επίσης, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Πληροφορικής στάθηκαν πάντα στο πλευρό των συναδέλφων, δίνοντάς τους τεχνολογικά εργαλεία για τη διευκόλυνση των εργασιών τους, βοηθώντας τους παράλληλα να αφομοιώσουν τις νέες τεχνολογίες και υποστηρίζοντάς τους καθημερινά.
Δεν πρέπει να παραλείψω, να αναφερθώ στην ουσιαστική υποστήριξη της Πληροφορικής στην Ομοσπονδία μας, όπου αυτό ήταν δυνατόν, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και σήμερα, με τη συνδρομή της Πληροφορικής στην αναβάθμιση του κτηρίου και ειδικότερα των τεχνολογικών υποδομών των γραφείων και της νέας αίθουσας συνεδριάσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Η ψηφιακή τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο της ατζέντας της ΔΕΗ. Ωστόσο, ένα ευφυές σύστημα δεν αντικαθιστά τους εργαζόμενους, αλλά τους βοηθά να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.
Οι μεγάλες και καινοτόμες επενδύσεις της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του εξαιρετικά καταρτισμένου και πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού μας.
Όλοι μαζί, θ’ ανοίξουμε το δρόμο για ένα πιο φωτεινό, καλύτερο αύριο.

Κλείνοντας, εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας, θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο