Υπεγράφη η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. τριετούς διάρκειας (2024-2027)

Συναδέλφισσες -οι

Υπεγράφη την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στα κεντρικά γραφεία διοίκησης της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30, στην Αθήνα, η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε., μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, πλέον Αντιπροσωπευτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (ΑΣΟΠ-ΔΕΗ), καθώς και των Πρωτοβαθμίων Σωματείων μελών μας.
Εκ μέρους της ΔΕΗ Α.Ε. την ΕΣΣΕ υπέγραψε ο κ. Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ενώ για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ ο Πρόεδρός της Αντώνης Καρράς και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μανιάτης. Για τα Πρωτοβάθμια Σωματεία υπέγραψαν οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς.
Το Προεδρείο, η Διαπραγματευτική Ομάδα, το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και τα Σωματεία Μέλη της, με διαρκείς και σκληρές διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση της επιχείρησης, τήρησαν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους έναντι των συναδέλφων εργαζομένων, επιτυγχάνοντας με την υπογραφή της τριετούς ΕΣΣΕ, εργασιακή ασφάλεια και ειρήνη.
Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, έχει θετικό οικονομικό πρόσημο, με αύξηση αποδοχών, περιλαμβάνοντας οριζόντια τριετή μισθολογική αύξηση, την πρώτη μετά από δεκαεπτά έτη μειώσεων και στασιμότητας, διατηρώντας παράλληλα τα κεκτημένα των προηγούμενων συμβάσεων και το θεσμικό πλαίσιο των κανονισμών.
Επιπρόσθετα, επιτυγχάνει ισχυρές θεσμικές εγγυήσεις, εξασφαλίζοντας το σύνολο του προσωπικού, χωρίς διαχωρισμούς παλαιών και νέων εργαζομένων, οι οποίοι εντάσσονται πλέον για πρώτη φορά στην Ε.Σ.Σ.Ε.
Θα ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις για υπογραφή νέων Ε.Σ.Σ.Ε. με τις Διοικήσεις του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, καθώς και με την διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ συμβάλλουν καθημερινά, με υπευθυνότητα, ομαδικότητα, επαγγελματισμό, εξαιρετική ικανότητα και ανεξάντλητη εργατικότητα, στην ευημερία της επιχείρησης, στα πλαίσια του μετασχηματισμού της σε μια μεγάλη και σύγχρονη ενεργειακή δύναμη.
Παρά τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, το Συνδικάτο επαγρυπνεί συνεχώς, με σκοπό την προάσπιση της ακεραιότητας της εργασίας των συναδέλφων, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την επίτευξη υψηλότερων αποδοχών, την ασφάλεια και την υγιεινή στην εργασία.

Δείτε ΕΔΩ την ΝΕΑ ΕΣΣΕ 2024 ΔΕΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

smart

 

smart

smart

smart

smart

smart

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο