αξία.

Στην περιβόητη «Μάχη της Ηλεκτρικής» βρίσκει εκφραστή η σπουδαία και παραδειγματική αντίσταση του λαού απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές.

Τιμώντας την 13η Οκτωβρίου 1944, τιμούμε τους ένδεκα νεκρούς της ιστορικής σύγκρουσης αλλά και όλους τους αγωνιστές που αντιστάθηκαν κατάφεραν τη διάσωση του εργοστασίου.

Στην «προέκτασή» της η «Μάχη της Ηλεκτρικής» ως γεγονός της ιστορίας μας, εκφράζει και την διαχρονική μάχη των εργαζομένων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ενάντια σε πλήθος «κατακτητών» που σε διάφορες στιγμές δε δίστασαν να  προσπαθήσουν να «τα τινάξουν όλα στον αέρα» για το όφελός τους.

Ενόψει ενός ενεργειακού χειμώνα που (μακάρι να διαψευσθούμε) θα έχει ολέθριες συνέπειες στην οικονομία, στην καθημερινότητα των καταναλωτών, είναι σαφές πως η Μάχη της Ηλεκτρικής αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου τιμούμε τους ανθρώπους που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους και την ανάγκη για εσαεί υπεράσπιση του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, τιμούμε τους νεκρούς και τα 12χρονα παιδιά που έριχναν πυρά, ακόμα και πέτρες στους Γερμανούς αντιπάλους.

Ας είναι η μνήμη της αιωνία !

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο