Υπεγράφη η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) Προσωπικού Ομίλου ΑΔΜΗΕ τριετούς διάρκειας (2024-2027)

Συναδέλφισσες -οι

Υπεγράφη την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, στα Κεντρικά Γραφεία διοίκησης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), στην Αθήνα, η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ( Ε.Σ.Σ.Ε. ) Προσωπικού Ομίλου ΑΔΜΗΕ, μεταξύ της Διοίκησης της εταιρίας και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, πλέον Αντιπροσωπευτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (ΑΣΟΠ-ΔΕΗ), καθώς και των Πρωτοβαθμίων Σωματείων μελών της.

Εκ μέρους του ΑΔΜΗΕ τη νέα Ε.Σ.Σ.Ε. υπέγραψε ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ενώ για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ ο Πρόεδρός της Αντώνης Καρράς και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μανιάτης. Για τα Πρωτοβάθμια Σωματεία υπέγραψαν οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς.

Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καρπός γόνιμης και διαρκούς διαπραγματευτικής προσπάθειας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Σωματείων Μελών της, η οποία δύναται να χαρακτηριστεί ως η βέλτιστη και αρτιότερη των πολλών τελευταίων ετών, έχει εξαιρετικά θετικό οικονομικό πρόσημο, με αυξήσεις αποδοχών, περιλαμβάνοντας οριζόντια τριετή μισθολογική αύξηση. Επιπρόσθετα, επιτυγχάνει ισχυρές θεσμικές εγγυήσεις για το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου ΑΔΜΗΕ.

Το Προεδρείο, η Διαπραγματευτική Ομάδα, το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και τα Σωματεία Μέλη της, κατόπιν επίπονων και διαρκών διαπραγματεύσεων με τις Διοικήσεις του Ομίλου ΔΕΗ και του Ομίλου ΑΔΜΗΕ, τήρησαν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους έναντι των συναδέλφων εργαζομένων, επιτυγχάνοντας με την υπογραφή τριετών Ε.Σ.Σ.Ε., εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια.

Η συνεισφορά των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ είναι καθοριστική για την ομαλή, σταθερή, αξιόπιστη και επαρκή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Η διαπραγματευτική προσπάθεια και η αγωνιστικότητα της Ομοσπονδίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και των Σωματείων – Μελών της για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επωφελών για τους εργαζόμενους, είναι καθοριστικής σημασίας για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και διασφαλίζουν την ισότητα και την αξιοπρέπεια στον χώρο εργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δείτε ΕΔΩ τη νέα ΕΣΣΕ ΑΔΜΗΕ 2024-2027.

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο