Στην κοπή πίτας του Ομίλου ΔΕΗ παραβρέθηκε το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, οι εταιρίες του Ομίλου ΔΕΗ με τη συμμετοχή στελεχών της ΔΕΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Στάσση, του ΔΕΔΔΗΕ, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αναστάσιο Μάνο, των εταιριών ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΔΕΗ FiberGrid και πολλών ακόμη υψηλόβαθμων στελεχών απ’ όλες τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Αντώνης Καρράς και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μανιάτης, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τα Σωματεία – Μέλη της και τους εργαζόμενους του Ομίλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ιστορικού ΑΗΣ Νέου Φαλήρου, του πρώτου ατμοηλεκτρικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Αντώνης Καρράς στη σύντομη ομιλία του, ανέφερε τα εξής:

Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ 20-2-2024

Κύριε Πρόεδρε ,
Σεβαστά μέλη του Δ.Σ.,
Στελέχη της ιεραρχίας της Εταιρίας μας ,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραβρεθώ στην σημερινή εκδήλωση, εκπροσωπώντας την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα σωματεία μέλη της και τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ.

Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος διότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις, σε συνάρτηση με την ειλικρινή συνεργασία μας, αναπτύσσουν και ενισχύουν μία σχέση εμπιστοσύνης που μόνο θετικά αποτελέσματα αποφέρει υπέρ του ΟΜΙΛΟΥ της ΔΕΗ και των εργαζομένων της.

Εργαζόμαστε από κοινού, σχεδιάζουμε με ελπίδα, αισιοδοξία και σταθερά βήματα τους καινοτόμους επιχειρηματικούς στόχους της νέας χρονιάς, για μια ισχυρή ΔΕΗ, με μακρόπνοο όραμα και ηγετικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διακηρύττει ότι η αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών πόρων και η επιθετική πολιτική ανάπτυξη των ΑΠΕ στο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ , αφενός σημαίνει καλύτερη και μικρότερη επίδραση στα οικονομικά της αποτελέσματα και αφετέρου μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας από εξωτερικούς παράγοντες, ειδικά σε περιόδους κρίσεων.

Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

Όλοι όσοι ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια της ΔΕΗ είμαστε συνειδητά αφοσιωμένοι σε αυτή και γνωρίζουμε πως είναι μία Εταιρία, κοινωνικά υπεύθυνη στους Έλληνες Καταναλωτές , στους εργαζόμενους της , στους Μετόχους και στο περιβάλλον.
Είναι μία ΔΕΗ που στηρίζει ενεργά τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Άλλωστε η οικονομική εξυγίανση και η δυναμική ανάπτυξη της Επιχείρησης τα τελευταία χρόνια της έδωσε την δυνατότητα να στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά , αλλά και να προσφέρει τα καλύτερα εκπτωτικά τιμολογιακά προγράμματα στους πελάτες της .

Κύριε Πρόεδρε ,

Η ΔΕΗ ήταν και είναι μία δύναμη που αποτελεί πυλώνα για την ευημερία και την ανάπτυξη της χώρας μας!

Σ’ ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, η ΔΕΗ μετατρέπεται τα τελευταία χρόνια σε μια απ’ τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες.

Υλοποιώντας το εξωστρεφές και φιλόδοξο σχέδιο του μετασχηματισμού της σε μία σύγχρονη ενεργειακή δύναμη στο Βαλκανικό, στον Ευρωπαϊκό , αλλά και στο διεθνή χώρο.
Επίσης, με στρατηγικές κινήσεις όπως η εξαγορά της εταιρίας «Κωτσόβολος», μεταλλάσσεται σε μια ολοκληρωμένη εταιρία παροχής υπηρεσιών και προϊόντων, με εκτεταμένο δίκτυο πώλησης και πελατοκεντρικό προσανατολισμό.

Καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων αποτελεί και ο ρόλος των εργαζόμενων που είναι η καρδιά και η ψυχή της Εταιρίας. Οι εργαζόμενοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην βιωσιμότητα και την ανάπτυξή της, καθώς αποτελούν το σημαντικότερο εργαλείο της. Γι’ αυτό, η ενεργή συμμετοχή τους στην μετεξέλιξή ανασχηματισμού της επιχείρησης καθίσταται αναγκαία.

Μια επιτυχημένη εταιρεία φροντίζει τους εργαζομένους της και τις ανάγκες τους.

Έχουμε επισημάνει πως αν θέλουμε η ΔΕΗ, εκτός από παρελθόν και παρόν να έχει και μέλλον, επιβάλλεται να γίνονται προσλήψεις, να ανανεώνεται το ανθρώπινο δυναμικό και να δημιουργούνται νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, για να μην χάνεται η τεχνογνωσία και κυρίως να καλύπτονται τα εργασιακά κενά, ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Επιπρόσθετα, οφείλουμε να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία του προσωπικού, με σκοπό να μην κινδυνέψει καμία ζωή συναδέλφου μας.

Επίσης, ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία υπογραφής της νέας ΕΣΣΕ, η οποία οφείλει να διατηρεί, να βελτιώνει , να ενισχύει τις εργασιακές σχέσεις, διατηρώντας τα κεκτημένα των προηγούμενων συμβάσεων και κανονισμού, χωρίς διαχωρισμούς παλαιών και νέων εργαζομένων και παράλληλα να ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζομένων.

Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,

οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εργασιακό εαυτό τους, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, άριστη ικανότητα και ανεξάντλητη εργατικότητα, ακεραιότητα, ομαδικότητα και δυναμισμό, για την ομαλή λειτουργία και την ευημερία της επιχείρησης.

Τέλος, σας εύχομαι σε εσάς προσωπικά αλλά και σε όλους τους καλεσμένους, Καλό υπόλοιπο χρονιάς με υγεία, δύναμη και προκοπή για το 2024.

Σας ευχαριστώ…

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

 

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο