Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έγκαιρα είχε ενημερώσει τη διοίκηση της εταιρίας για το ζήτημα της κατάργησης των περικοπών , που είχαν επιβληθεί στις αποδοχές των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ, μετά και την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας.

Ήδη, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ Στάση όπου εκτέθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα και οι περιορισμοί που επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε την κατάργηση των περικοπών που επιβλήθηκαν καθώς πλέον το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) και του ΤΑΙΠΕΔ δεν κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε και των θυγατρικών της, που ανήκουν στις Επιχειρήσεις του Κεφ. Β’ του Ν.3429/2005.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας επιφυλάχθηκε να απαντήσει , αν και αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος. Ζήτησε όμως αυτό να ικανοποιηθεί μελλοντικά και συγκεκριμένα στις 1/4/2022.

Επειδή δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως η απάντηση του Προέδρου για την μετάθεση της υποχρέωσης είναι ένα «πρωταπριλιάτικο αστείο», ζητήσαμε να υπογραφεί μια συμπληρωτική συλλογική σύμβαση που να συμβολαιοποιεί όλα όσα προβλέπουν οι νόμοι (πχ. Επιδόματα Εορτών & Αδείας ), συνεπεία και των αλλαγών που επέφερε η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό σε όλους , πως η μη καταβολή δεδουλευμένων – όπως το Δώρο Χριστουγέννων και μισθοί- συνιστά παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και διώκεται ποινικά.

Ακόμη, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισήμανε ότι είναι άδικο να επιβραβεύονται για την κατάκτηση των εταιρικών στόχων ΜΟΝΟΝ 200 στελέχη της εταιρίας και όχι το σύνολο των εργαζομένων, που οι μειώσεις των αποδοχών τους (για το διάστημα από το 2010 έως σήμερα) ξεπερνούν τα 6 δις ευρώ , σε εφαρμογή των Μνημονιακών Νόμων.

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο