Τιμώντας τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ, επαναδιατυπώνουν –μαζί με όλους τους Ελληνες –  το αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενός στυγερού εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Σχεδόν πριν από έναν αιώνα άρχισε ο ξεριζωμός χιλιάδων Ποντίων από τις εστίες τους και η συστηματική προσπάθεια εξόντωσης του Ποντιακού Ελληνισμού στη βάση των σχεδίων του «λευκού θανάτου» που κατέστρωσε ο Γερμανός συνταγματάρχης Λίμαν φον Σάντερς.

Η μαζική δολοφονία (353.000 θύματα) των Ελλήνων του Πόντου είναι από τα πιο τραγικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας όπως και η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, που προηγήθηκε.

Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε και να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη όχι μόνον ως δέσμευση απέναντι στα τραγικά θύματα της ποντιακής γενοκτονίας αλλά και ως υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους λαούς ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο