Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά – 2020

 

Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο τιμούν τους πρωτοπόρους της εργατικής τάξης , τους απεργούς στο Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886 που έχασαν τη ζωή τους διεκδικώντας το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνων για τους Έλληνες εργαζόμενους. Ταυτόχρονα , ο εορτασμός της υπενθυμίζει σε όλους μας την ευθύνη και το χρέος που έχουμε να αγωνιστούμε διεκδικώντας ότι μας έκλεψαν η οικονομική κρίση και τα μνημόνια .

Η πανδημία οξύνει περισσότερο τα προβλήματα για τους εργαζόμενους. Εκτός από τον κίνδυνο της ανεργίας αντιμετωπίζουν τη μείωση μισθών και την αναστολή ή την έκπτωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, το ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ, η συγκυρία κατάθεσης του σχεδίου νόμου για την πώληση νέου πακέτου του ΑΔΜΗΕ θυμίζει τη σταθερή μας θέση και τους αγώνες μας για την παραμονή, υπό δημόσιο έλεγχο, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας .

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης που είναι εξ΄ αρχής καταδικασμένη στη συνείδηση των εργαζομένων γιατί πιστεύουν πως τα βασικά αγαθά,  όπως η ηλεκτρική ενέργεια , πρέπει να βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο