Με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά, συναντήθηκε σήμερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο πλαίσιο των συναντήσεων με επαγγελματικές οργανώσεις και κοινωνικούς φορείς, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και την αντίσταση απέναντι στην απόφαση της ΔΕΗ για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της εταιρίας, με αποκλεισμό του βασικού μετόχου. Εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την απώλεια του ελέγχου από το Δημόσιο και κατά συνέπεια την αδυναμία ρυθμιστικών παρεμβάσεων στην αγορά ενέργειας, προς όφελος των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασε την ανησυχία του κλάδου των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων για την απόφαση αυτή καθώς όπως είπε ήδη υπάρχουν προβλήματα με το κόστος ενέργειας και γενικότερα με τη δυσκολία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς του ρεύματος, όπως ανέδειξε και σχετική έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων  (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ. Ο κ.Καββαθάς αποδέχθηκε την πρόταση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και θα συμμετάσχει στην κοινή συνέντευξη τύπου που προγραμματίζεται για την ανάδειξη του θέματος και – κυρίως – των επιπτώσεων της απώλειας του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αφού ευχαρίστησε τον κ. Καββαθά για την συμπαράσταση της ΓΣΕΒΕΕ στον αγώνα που δίνει η Ομοσπονδία ενάντια στο «χάρισμα της ΔΕΗ», υπογράμμισε ότι σε ενδεχόμενη ΑΜΚ χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου και τελικά απώλεια του δημοσίου ελέγχου της ΔΕΗ, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ξέφρενη αύξηση των τιμολογίων, την οποία μόνο μια δημόσια επιχείρηση υπό τον έλεγχο του δημοσίου θα μπορούσε να συγκρατήσει».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο