ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

 Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα (24/9/2021) οι συναντήσεις των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής  συνεχίστηκαν σήμερα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Μετά τη συνάντηση η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, εξυπηρετούν μόνο τους εκλεκτούς της, απέναντι στο δημόσιο συμφέρον. Δεν επιτρέπει στη ΔΕΗ να συμβάλλει στην ομαλοποίηση της αγοράς ενέργειας, αφήνει απροστάτευτους τους καταναλωτές, την ώρα που οι αυξήσεις στο ρεύμα-και σε βασικά προϊόντα-πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ενώ την ίδια ώρα κλείνει τα μάτια στα φαινόμενα κερδοσκοπίας των funds με τις τιμές της μετοχής της ΔΕΗ, που δημιουργούν ενδείξεις για «εσωτερική πληροφόρηση». Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις η επιλογή μας είναι σαφής: Να υπερασπιστούμε την δημόσια περιουσία, το συμφέρον του Ελληνικού λαού.»

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ χαρακτήρισε την απόφαση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου «καταστροφική για το Δημόσιο που δεν θα συμμετάσχει» ενώ κατήγγειλε τη διοίκηση της ΔΕΗ για «αιφνιδιασμό σε συνεννόηση με την κυβέρνηση». Είπε ακόμα πως  «είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει μια ξέφρενη αύξηση των τιμολογίων, την οποία μόνο μια δημόσια επιχείρηση υπό τον έλεγχο του δημοσίου θα μπορούσε να συγκρατήσει». Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το ποσοστό που θα απομείνει στο ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ΑΜΚ,  και το οποίο κινδυνεύει να πουληθεί.

Να μη χαθεί το Δ της ΔΕΗ!

#Να_μη_χαθεί_το_Δ_της_ΔΕΗ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο