Δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να χαριστει η ΔΕΗ , μέσω αύξησης μετοχικου κεφαλαίου  

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τόνισε πως «4,5 χρόνια, τη σκληρή περίοδο των μνημονίων, σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ζητούσαν 4 πράγματα», την πώληση του 17% της ΔΕΗ, τα δίκτυα, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, και τη ΔΕΠΑ Υποδομών, υπογραμμίζοντας ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ «καταφέραμε να τα κρατήσουμε όλα». «Σήμερα έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και χωρίς να έχει την τρόικα, χωρίς να έχει μνημόνια και χωρίς πίεση τα δίνει όλα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είπε ότι «η ΔΕΗ χαρίζεται στα ξένα ιδιωτικά συμφέροντα» και χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου «καταστροφική για το Δημόσιο που δεν θα συμμετάσχει» ενω κατήγγειλε τη διοίκηση της ΔΕΗ για «αιφνιδιασμό σε συνεννόηση με την κυβέρνηση». Ακόμα, προανήγγειλε κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι «δεν είναι ζήτημα συντεχνίας αλλά κοινωνίας», καθώς όπως τόνισε «είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει μια ξέφρενη αύξηση των τιμολογίων, την οποία μόνο μια δημόσια επιχείρηση υπό τον έλεγχο του δημοσίου θα μπορούσε να συγκρατήσει».

Δήλωση προέδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο