Σοβαρό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του ΑΔΜΗΕ στη Φλώρινα

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2023

Ένα ακόμη πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα, με θύμα έναν συνάδελφό μας εργαζόμενο στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς, συνέβη την Πέμπτη 13 Ιουλίου στην περιοχή της Φλώρινας.

Ο συνάδελφος συμμετείχε σε κλιμάκιο που πραγματοποιούσε κλαδέματα δέντρων πλησίον της Γραμμής Μεταφοράς (ΓΜ) 400 kV Φλώρινας-Μπίτολα (πυλώνες υπερυψηλής τάσης), ενώ κατά την εκτέλεση των εργασιών ένα από τα δέντρα έπεσε κοντά στη Γραμμή Μεταφοράς, με αποτέλεσμα ο ίδιος να κεραυνοβοληθεί κυριολεκτικά και να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχθηκε από συναδέλφους, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε, στη συνέχεια, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά εγκαύματα στο σώμα του, ενώ έγιναν οι δέουσες  ενέργειες για την σταθεροποίηση και την αποκατάσταση  της υγείας του.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον ίδιο και στους οικείους του, ενώ παράλληλα εύχεται και ευελπιστεί την  ταχεία και βέλτιστη ανάρρωσή του.

Ταυτόχρονα, καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ να συγκροτήσουν άμεσα την σχετική Επιτροπή Διερεύνησης του ατυχήματος, με τη συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ή και να εκμηδενιστεί η πιθανότητα επανάληψης ανάλογων συμβάντων στο μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο