Σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα η ΔΕΗ και ειδικότερα για το ζήτημα της «αποχώρησης 200 εργαζομένων», η  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  έχει να επισημάνει τα εξής:

Η αναφορά για «αποχώρηση 200 περίπου εργαζομένων», είναι ψευδής καθώς δεν υπάρχει σχετική εισήγηση της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ ( της 8ης Νοεμβρίου).

Δυστυχώς, ο κ.Παναγιωτάκης με τα όσα αναφέρονται στο σημερινό δελτίο τύπου γίνεται προάγγελος και «λαγός» της τρόικας, των οικονομικών συμφερόντων και των πλέον αντεργατικών επιδιώξεων όπως είναι οι ομαδικές απολύσεις.

Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ.Παναγιωτακη ότι οι ΣΣΕ που υπέγραψε προβλέπουν απολύσεις μόνο για οικονομοτεχνικούς λόγους και ότι ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι ένας πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ θα προχωρούσε σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων.

Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την Κοζάνη εξέφρασε την αντίθεσή του στην πώληση του 17% της ΔΕΗ. Σε κάθε περίπτωση η  βιασύνη του πρόεδρου της ΔΕΗ για την έκδοση του συγκεκριμένου δελτίου τύπου έχει να κάνει προφανώς με ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών, το οποίο όμως ενισχύει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα που εποφθαλμιούν το 17% της ΔΕΗ και θέλουν να καρατομήσουν τον υπουργό ΠΕΝ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι αντίθετη στις ομαδικές απολύσεις και σε κάθε είδους «εκκαθαρίσεις» και μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ θα απαντήσουν στις μεθοδεύσεις αυτές με τον πλέον ξεκάθαρο και σαφή τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                        

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο