Επιστολή CGT

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εκπροσωπεί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους γάλλους συναδέλφους που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης Ολάντ να φέρει σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (όπως η ελαστικοποίηση των επιχειρησιακών συμβάσεων).

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλαν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ οι συνάδελφοί μας από το τμήμα Ενέργειας και Ορυχείων της CGT η μεγάλη πλειοψηφία των γάλλων εργαζομένων ( πάνω από 70%) είναι αντίθετη στις «μεταρρυθμίσεις».

Η αντίδραση των γάλλων συναδέλφων εστιάζει στην υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ , την οποία επίσης κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται αντιδημοκρατικά , αρνούμενη το διάλογο.

Χθες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην επιστολή τους, προς τη ΓΕΝΟΠ οι γάλλοι συνάδελφοι, είχαν οργανωθεί μπλόκα στις εγκαταστάσεις μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και κινητοποιήσεις σε 19 πυρηνικά εργοστάσια, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς το φορτίο και η παραγωγή.

Η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας στην Ευρώπη είναι πρωτοφανής και επιβάλλεται η μαζική αντίδραση των συνδικάτων σε όλα τα κράτη-μέλη.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο