Με αφορμή το αίτημα του Δήμου Εορδαίας για την παράταση λειτουργίας των μονάδων 3,4 του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και την ανάγκη επιμήκυνσης της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, θέσαμε το θέμα κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησής μας με τον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Σκρέκα.

Κατά την εξέλιξη της συζήτησης διαπιστώσαμε από κοινού την ανάγκη παράτασης της λειτουργίας των μονάδων και αναζητήσαμε τρόπους για την σχετική απόφαση.Ως ΓΕΝΟΠ αναμένουμε από το ΥΠΕΝ και τη ΔΕΗ ΑΕ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχεια των μονάδων.

Τέλος, με δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα τεθεί εκ νέου η ανάγκη της λειτουργίας και άλλων λιγνιτικών μονάδων σύμφωνα και με την πρόσφατη έκθεση του ΑΔΜΗΕ, τονίζουμε πως το  κόστος της αναγκαίας λειτουργίας των μονάδων, πρέπει να αποτιμηθεί και να αποδοθεί ως οικονομικό μέγεθος άμεσα στη ΔΕΗ ΑΕ έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η επάρκεια ισχύος στη χώρα και να λειτουργεί χωρίς στρεβλώσεις ο ανταγωνισμός στην αγορά Η/Ε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο