Πυλώνες ΥΤ

Πυλώνες ΥΤ

Εκποιούν τα δίκτυα Η/Ε αδιαφορώντας για την ενεργειακή ασφάλεια

Ξεπουλούν ένα-ένα τα «εργαλεία» για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ένα ακόμη βήμα στην καταστροφική επιλογή πώλησης του ΑΔΜΗΕ, καθώς μεθοδεύεται νομοθετική ρύθμιση προς όφελος των υποψήφιων «επενδυτών».

Με την πώληση του 66% των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρισμού το Δημόσιο θα απολέσει μια βασική εθνική υποδομή που είναι κρίσιμη όχι μόνον για την ασφαλή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και για την Εθνική Ασφάλεια.

Με το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ετοιμάζονται να παραδώσουν τα «κοινωνικά αγαθά» και «τα χρειώδη της Ζωής» στην ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις για τη συντήρηση και την ανάπτυξη του δικτύου αλλά και για τη απασχόληση καθώς οι ιδιώτες θα επιδιώξουν μικρότερο λειτουργικό και εργατικό κόστος.

Παράλληλα, οι κυβερνητικές αποφάσεις παίρνονται κυριολεκτικά «στο πόδι» αφού αδυνατούν και οι ίδιοι να προσδιορίσουν το όφελος για την Εθνική Οικονομία από την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Κανείς από τους επίδοξους πωλητές του ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι η ιδιωτικοποίηση θα βελτιώσει τη δομή και τη λειτουργία του και θα συμβάλει στην ανεξαρτησία του. Ακόμα, κανείς δεν μπορεί να πείσει ότι θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ότι θα μειωθούν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ή πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση η πώληση του ΑΔΜΗΕ συνιστά μια καταστροφική επιλογή για την πατρίδα μας με αρνητικές συνέπειες για την Εθνική Οικονομία, την Απασχόληση αλλά και για τους καταναλωτές.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που εκπροσωπεί τους 19.000 εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ επισημαίνει για μια ακόμη φορά τις ευθύνες όλων εκείνων που εκποιώντας περιουσία του Ελληνικού λαού, αδιαφορούν για το Δημόσιο Συμφέρον και δηλώνει πως θα εξαντλήσει όλα τα έννομα μέσα για να προστατέψει την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο