Πραγματοποιήθηκαν σήμερα διαδοχικές τηλεδιασκέψεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γ.Στάσση με βασικό αντικείμενο τις μετακινήσεις προσωπικού ενόψει του οριστικού κλεισίματος του Ορυχείου και του ΑΗΣ Αμυνταίου και τα κίνητρα αποχώρησης για τους εργαζομένους που έχουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Στις διασκέψεις αυτές συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Π.Καραλευθέρης και Ν.Φωτόπουλος, ο Γ.Διευθυντής ΔΑΝΠΟ Γ.Δαμάσκος, η Διευθύντρια ΑΝΠΟ Αρ. Αντωνιάδου και η βοηθός Διευθύντρια Ε.Εμπίογλου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της ΔΕΗ πρότεινε ως κίνητρο αποχώρησης το ποσό των 20.000 ευρώ , πλέον της αποζημίωσης (15.000) , σε όσους εργαζομένους έχουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα και υπηρετούν στη Διεύθυνση Λ.Κ.Δ.Μ. και στις θυγατρικές εταιρίες «Λιγνιτικη Μελίτης» και «Λιγνιτική Μεγαλόπολης».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον αποζημίωσης (15.000) , καταβλήθηκε και στον ΑΔΜΗΕ ενώ η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ , στο πλαίσιο της διαδικασίας αποεπένδυσης είχε καθορίσει ως κίνητρο αποχώρησης το ποσό των 10.000 ευρώ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκτιμά ως θετική την πρόταση της διοίκησης της Επιχείρησης. Ωστόσο, η απόφαση για την αξιοποίηση του κινήτρου οικειοθελούς αποχώρησης αφορά αποκλειστικά και μόνον τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά.

Η πρόταση που υπέβαλε ο κ.Στάσσης αναμένεται πως θα επικυρωθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας (2/6/2020) ενώ οι συνάδελφοι μισθωτοί (από τις παραπάνω μονάδες) που πληρούν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης θα μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους έως τις 30/6/2020 ώστε να έχουν αποχωρήσει έως τις 30/10/2020. Αυτό σημαίνει πως οι μετακινήσεις προσωπικού από το Ορυχείο Αμυνταίου θα αρχίσουν μετά την 1η Ιουλίου 2020.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ θα ληφθεί και η απόφαση για την καταβολή των ειδικών επιδομάτων, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή θα εμφανιστεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας Ιουνίου (2020) των συναδέλφων δικαιούχων. Η ίδια απόφαση (για τα ειδικά επιδόματα) αφορά και τους εργαζομένους του ΔΕΔΔΗΕ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο