Με τον πλέον επίσημο τρόπο η Διοίκηση της ΔΕΗ κάνει εμφανή την αδυναμία της να διαχειριστεί τα θέματα που αφορούν στην Επιχείρηση. Από τα μεγίστης σημασίας μέχρι και τα πιο απλά.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ατυχής,  ο ατυχέστατος και παραπλανητικός τρόπος, με τον οποίο προσέγγισε και έδωσε στη δημοσιότητα το θέμα ανακοίνωσης της 13ης Οκτωβρίου (ημέρα που τιμάται η Μάχη της Ηλεκτρικής, ο αγώνας των εργαζόμενων στην εταιρία και των ανδρών του ΕΛΑΣ, εναντίον των Γερμανών κατακτητών, που τελικώς έσωσαν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι από την καταστροφή), ως ημέρα αργίας στη ΔΕΗ που θα εφαρμοστεί από το 2017.

Επιδεικνύοντας αδικαιολόγητη προχειρότητα και απειρία, η Διοίκηση της ΔΕΗ «εμφάνισε» την νέα αργία, ως επίσημη αργία στη ΔΕΗ εγείροντας αντιδράσεις, επικρίσεις και ποικίλα σχόλια που άνευ λόγου και παντελώς αδίκως (την ώρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν την Επιχείρηση από την κατάρρευση και τις μεθοδεύσεις ξεπουλήματός της), συντελούν αρνητικά στην γενικότερη κατάσταση.

Στην αλήθεια (και προς πλήρη αποκατάσταση της κατάστασης) πρόκειται για μία αργία η οποία αφορά μόνο εκείνες τις περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει Πολιούχος, και που είθισται η ημέρα εορτασμού τους -ανά την επικράτεια- να αποτελεί και επίσημη αργία για την κάθε πόλη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ημέρα της 13ης Οκτωβρίου που επέλεξε να ορίσει ως αργία, η Διοίκηση της ΔΕΗ θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι τιμούν ανυπερθέτως την Μάχη της Ηλεκτρικής, αναγνωρίζοντας τη σημασία του αγώνα που δόθηκε το 1944 αλλά και το πώς ο αγώνας εκείνος καταστάθηκε σπουδαίο διαχρονικό παράδειγμα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο