Η ένταξη της χώρας μας μετά από την ομολογουμένως συντονισμένη προσπάθεια των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού για τις εκπομπές ρύπων από 1/1/2021 προφανώς και κινείται σε θετική κατεύθυνση για τη χώρα μας και τη ΔΕΗ γι’ αυτό και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας.

Ωστόσο η χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου να υπερψηφίσει την πρόταση της Επιτροπής Περιβάλλοντος,  δεν λύνει το πρόβλημα της ένταξης των λιγνιτικών μονάδων  της χώρας μας  στο Σύστημα ΗΕΠ, αφού τα υποτιθέμενα δωρεάν δικαιώματα CO2 δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από λιγνίτη, που ήταν και είναι η διεκδίκηση της ΓΕΝΟΠ και των Σωματείων Μελών της.

Θυμίζουμε ότι τα παραπάνω προέκυψαν από τα συμπεράσματα της Ημερίδας που συνδιοργάνωσαν πρόσφατα το Σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 9 Ιουλίου 2016.

Σε κάθε περίπτωση η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέλει να εξάρει την εξαιρετική προσπάθεια των Ευρωβουλευτών Ν. Ανδρουλάκη, Μ. Σπυράκη, Ν. Μαριά καθώς και του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου  Δ. Παπαδημούλη, οι οποίοι λειτούργησαν ως Εθνική Ελλάδος, δίνοντας τη μάχη εντός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους για να προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο