Με την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα που είχε παραβιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, επιχειρώντας να σταματήσει τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενάντια στην εκποίηση του Ομίλου ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στη διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας και την εκποίηση δημόσιας περιουσίας που προσπάθησε η συγκυβέρνηση δρομολογώντας την πώληση του ΑΔΜΗΕ και τον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ με τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας. Στον αγώνα αυτό αντέδρασε πανικόβλητη η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποφασίζοντας την «πολιτική κινητοποίηση» των απεργών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Η προστασία του βασικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας και ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι θέσεις αρχής για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και για το λόγο αυτό υποδεχόμαστε με ικανοποίηση τόσο την άμεση εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη για την άρση της επιστράτευσης όσο και τις δηλώσεις του για το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της.

Ο νέος υπουργός Ενέργειας γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη επίγνωση του ρόλου που έχει μια επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας όπως η ΔΕΗ, των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες αλλά και τη συμβολή της στην εθνική οικονομία.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αναμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης , θα παρακολουθεί την πολιτική της στον κρίσιμο τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και των εργαζομένων σε αυτήν και θα είναι έτοιμη να επικροτήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο