Με αγώνες τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ να συμμετάσχουν στις απεργιακές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα τιμώντας τους νεκρούς της ηρωικής εξέγερσης των εργατών του Σικάγου το 1886 αλλά και τους Έλληνες πρωτοπόρους του εργατικού κινήματος που έχασαν τη ζωή τους (όπως στο Μάη του 1936) στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα.

Στη χώρα μας, όπου ο κόσμος της εργασίας πλήρωσε ακριβά και δυσανάλογα την οικονομική κρίση είναι ανάγκη να πυκνώσουμε και πάλι τις γραμμές των συνδικάτων και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έκλεψαν οι μνημονιακες πολιτικές!

Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε

την κατάργηση όλων των μέτρων που επέβαλαν οι δανειστές (ΕΕ και ΔΝΤ) και οδήγησαν το λαό μας στη φτωχοποίηση

την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος και την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπές επίπεδο

την αποκατάσταση της εργατικής νομοθεσίας και ιδιαίτερα εκείνων των νόμων για τις συλλογικές συμβάσεις και του καθορισμού των μισθών

την προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών όπως η ενέργεια

Ακόμα, εμείς οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ επαναλαμβάνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων και τη διάλυση της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά πως οι προσπάθειες «σαλαμοποίησης» της ΔΕΗ θα ναυαγήσουν και ο νόμος 4533/18 θα μείνει «στα χαρτιά» , όπως ακριβως διακήρυξαν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ,  Πλατεία Κλαυθμώνος 11πμ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο