Συναδέλφισσες &  Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση με την Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης για τα θέματα που αφορούν τόσο τη μετακίνηση προσωπικού ενόψει του οριστικού κλεισίματος του Ορυχείου Αμυνταίου και ΑΗΣ Αμυνταίου, όσο και τις βασικές αρχές του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης με το Βonus των 20.000 ευρώ, πλέον αποζημίωσης.

Θυμίζουμε ότι τα παραπάνω πρότεινε ο Πρόεδρος & ΔΝΣ ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γ. Στάσσης  κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 15 Μαΐου 2020.

Η ΓΕΝΟΠ εκτιμά ως θετική την πρόταση της Διοίκησης της Επιχείρησης, ωστόσο επισημαίνει ότι η αξιοποίηση του κινήτρου οικειοθελούς αποχώρησης αφορά αποκλειστικά και μόνο τον κάθε συνάδελφο χωριστά.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η εισήγηση για έγκριση προς το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. στις 2.6.2020 θα αφορά τους μισθωτούς που εργάζονται στα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, στον Τομέα Συντήρησης Βορείου Ελλάδος, στο ΚΕΕ Πτολ/δας, της ΣΤΕ Καρδιάς, το προσωπικό της ΔΥΑΕ που εργάζεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας και σε όσους εργαζόμενους ανήκουν στη Γενική Δ/νση Λιγνιτικής Παραγωγής,  αλλά έχουν έδρα τη Δυτ. Μακεδονία.
  2. Αντίστοιχη απόφαση θα ληφθεί και για τους μισθωτούς των θυγατρικών Λιγνιτικής Μελίτης Α.Ε. και Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.
  3. Το πρόγραμμα θα αφορά όσους μισθωτούς κλείνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31 Δεκεμβρίου του 2020 ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  4. Όσοι μισθωτοί πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης θα πρέπει έως 30 Ιουνίου του 2020 να δηλώσουν την πρόθεσή τους  σε σχετικό έντυπο της ΔΑΝΠΟ που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.
  5. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα και με απόφαση του ΔΝΣ ΔΕΗ Α.Ε. να παρατείνει τη θητεία ορισμένων μισθωτών με βάση τις ανάγκες της Επιχείρησης μέχρι 30 Ιουνίου 2021 με εξασφαλισμένο το Bonus  των 20.000 ευρώ κατά την αποχώρησή τους.

Κατά συνέπεια, το προσωπικό που εργάζεται τόσο στο Ορυχείο Αμυνταίου όσο και στον ΑΗΣ Αμυνταίου και δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών, προκειμένου από 1 Ιουνίου 2020 να γίνει η απόσπαση ή η οριστική μετακίνησή του.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. θα ληφθεί και η απόφαση για την καταβολή των Ειδικών Επιδομάτων και του Επιδόματος Στάθμης Ευθύνης στους δικαιούχους μισθωτούς, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή θα εμφανιστεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας Ιουνίου 2020.

Η ίδια απόφαση (για τα Ειδικά Επιδόματα) θα ληφθεί και για τους εργαζομένους του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ.

 

 

Γραφείο Τύπου

 

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο