Αθήνα, 12/09/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: Συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς

Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη, τη θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια ζωών, στις οικογένειες των θυμάτων και στους πληγέντες αυτής της φυσικής καταστροφής, που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις συνακόλουθες καταστροφές των τελευταίων ημερών στις πληγείσες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει την οργή της για την κλίμακα της καταστροφής, καθώς επίσης τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στα θύματα και τους αγαπημένους τους ανθρώπους, που έχασαν τα σπίτια, τις περιουσίες και τις ελπίδες τους.

Ευχαριστούμε θερμά όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ που για μια ακόμη φορά εργάζονται αγόγγυστα όλο το εικοσιτετράωρο για να μετριάσουν τις επιπτώσεις αυτών των ακραίων καιρικών συνθηκών και να επαναφέρουν, κατά το δυνατόν, τις ζωές των ανθρώπων που επηρεάζονται στην κανονικότητα.
Ευχαριστούμε επίσης τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που συμμετέχουν και βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πλημμυρών.

Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, όλοι μας έχουμε χρέος να στεκόμαστε δίπλα στα θύματα αυτών των καταστροφών. Χαιρετίζουμε λοιπόν όλες τις πράξεις αλληλεγγύης και υποστήριξης, ενώ ταυτόχρονα συνδράμουμε στις κινητοποιήσεις για επείγουσα βοήθεια σε τρόφιμα, νερό και άλλα βασικά προϊόντα, προς τους πληγέντες σκληρά συνανθρώπους μας.

Καλούμε τις αρχές της χώρας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων πλημμυροπαθών και την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, με την ταχύτερη δυνατή ανοικοδόμηση των περιοχών της καταστροφής.

Σημειώνουμε επίσης με λύπη, ότι ο κίνδυνος ακραίων καιρικών φαινομένων αυξάνεται και υπογραμμίζουμε την ανάγκη να ληφθούν επείγοντα μέτρα για την πρόληψη και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι προέχει η προστασία της πολύτιμης ανθρώπινης ζωής και καλούμε τους συναδέλφους να επιχειρούν τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφάλειας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο