Από το energypress.gr

adamidis_6
«Η σημερινή κατάσταση στον ΑΔΜΗΕ είναι απόλυτα συμβατή με τις οδηγίες και οποιαδήποτε αλλαγή αυτού του μοντέλου θα είναι καταστροφική για την εταιρεία», τονίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη στο NEWS 247.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνει αποδεκτό από τους δανειστές το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης, αυτό δηλαδή που ήταν έτοιμο από τον Σεπτέμβριο.
«Με τον κ. Σκουρλέτη υπήρξε μια συνάντηση πριν από περίπου 1,5 – 2 μήνες όπου συζητήσαμε το σχέδιο της κυβέρνησης. Δεν έγινε όμως αποδεκτό από τους δανειστές και όσα  κουβεντιάζονται σήμερα, δηλαδή, για τη δημιουργία μιας εταιρείας κατά τα πρότυπα της ΔΕΗ, με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει και θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα», συμπληρώνει ο κ. Αδαμίδης και διερωτάται «με ποιον τρόπο τελικά η διοίκηση της ΔΕΗ θα καταφέρει να υπογράψει την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου».
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως αναφέρει ο κ. Αδαμίδης στο NEWS 247, θα μελετήσει το τελικό σχέδιο και «αν κρίνουμε θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και επαναλαμβάνει ότι «το βέβαιο είναι ότι το ΔΣ της ΔΕΗ θα έχει πρόβλημα με αυτό το σχέδιο. Διότι, θα απεμπολήσουν δικαιώματα από πάγια τα οποία κατά την άποψή μας ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Και όσοι λένε πως η αποπληρωμή θα γίνει σε μια δεκαετία, ξεχνούν ότι μιλάνε με σημερινές τιμές κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο».
Ο κ. Αδαμίδης σημειώνει ότι η αποτίμηση σε 1 δισ. ευρώ είναι εντελώς λανθασμένη «και το να αποπληρωθεί το 1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς. Ποιος μας λέει ότι τα 100 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας θα καταλήγουν στα ταμεία της ΔΕΗ;».
Τέλος σημειώνει ότι ουσιαστικά μιλάμε για παραλλαγή μιας πώλησης με καταστροφικά αποτελέσματα για την ίδια τη ΔΕΗ και αναφέρει ότι «είναι δηλαδή μια από τα ίδια. Ίδια περίπτωση με τον νόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που με επικοινωνιακά τεχνάσματα έλεγαν ότι θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο