Έκνομες και ανήκουστες διαδικασίες

Ανήθικες πράξεις

Παραπλανητική πρόθεση.

Ο απόηχος της χθεσινής  συνεδρίασης  του  Διοικητικού  Συμβουλίου  της  ΔΕΗ  ΑΕ  που ενέκρινε τη «Λήψη διαρθρωτικών μέτρων για την πρόσβαση στον λιγνίτη – Απόσχιση κλάδων λιγνιτικού ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ ΑΕ», είναι πραγματικά εκκωφαντικός σε ότι έχει να κάνει με την τραγικότητα και την ντροπή που δημιουργεί.

Με 8 ψήφους υπέρ, 2 ψήφους κατά (των εκπροσώπων των εργαζομένων) και μία λευκή ψήφο που «μαυρίζει» τους χιλιάδες συναδέλφους εργαζόμενους, τους «κερνάει» ΑΝαδελφοσύνη και ασυνέπεια αλλά και που προδίδει την ίδια την επιχείρηση, το Δ.Σ της επιχείρησης κατέληξε και αποφάσισε επί θεμάτων που αποδεικνύουν ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι τα βέλη των «εξ οικείων», στόχευαν εδώ και πολύ καιρό στην Επιχείρηση.

Περισσότερο συγκεκριμένα, το χθεσινό Δ.Σ αποφάσισε μεταξύ άλλων: «Α. Τον ορισμό της 31.3.2018 ως ημερομηνίας σύνταξης των λογιστικών καταστάσεων για την απόσχιση από τη ΔΕΗ των κλάδων λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής Μεγαλόπολης και Μελίτης και την εισφορά τους στις νέες εταιρείες που θα ιδρυθούν σε εφαρμογή του Νόμου 4533/2018», την ώρα που όλοι, πολύ καλά, γνωρίζουμε ότι το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε στις 25 Απριλίου.

Προφανώς λοιπόν οι επίμαχες «διεργασίες» ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα, (από την ψήφιση του Νομοσχεδίου που αποτελούσε και ορόσημο που νομιμοποιούσε την έναρξη των διεργασιών) μάλλον όμως επειδή η αίσθηση «του πιστολιού στον κρόταφο» ήταν ανυπόφορη και η σπουδή για να τελειώσει το θέμα ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ. Όχι όμως επειδή το θέλανε, αλλά επειδή ήταν το πιστόλι.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/ΚΗΕ έχοντας την «νομιμοποίηση» από τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπεί, παρενέβη στο Δ.Σ της επιχείρησης (στην φαρσοκωμωδία της τηλεδιάσκεψης που προφανώς επελέγη για να δώσει στα μέλη το «ψυχολογικό ακαταλόγιστο» και να διευκολύνει τον στρουθοκαμηλισμό), σαφώς και προφανώς όχι για να απειλήσει αλλά για να κάνει το χρέος της.

Το χρέος που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ να κάνουν αυτοί που υπερψήφισαν στη χθεσινή διαδικασία ή αυτοί που επέλεξαν λευκό (μία ψήφο που δεν …εξαγνίζει τα πράγματα αλλά  προστίθεται στις υπέρ).

Αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που αποδεικνύει πόσο εύκολα ξεπουλάνε το ίδιο τους «το σπίτι», το πόσο εύκολα ξεπουλάνε την επιχείρηση του Ελληνικού λαού, την επιχείρηση που την μία μέρα τους δίνει ψωμί να φάνε και την άλλη μέρα την ρίχνουν στο στόμα του λύκου.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ καταγγέλλει την χθεσινή διαδικασία και όπως έχει υποχρέωση να κάνει, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και θα επιστρατεύσει κάθε τρόπο, στο πλαίσιο της  προσπάθειας και του αγώνα που κάνει και έχει έναν και μόνο στόχο: ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4355/2018

 

Γραφείο Τύπου

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο