Η «Μάχη της Ηλεκτρικής» συμβολίζει τη μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές.

Ο αγώνας, που έδωσαν με ηρωισμό στις 13 Οκτωβρίου 1944, οι εργαζόμενοι στην «Ηλεκτρική» μαζί με τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ για να σώσουν το εργοστάσιο του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, είναι μια κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας και αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε Έλληνα.

Τιμούμε τους έντεκα νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής και όλους τους αγωνιστές που αντιστάθηκαν και απέτρεψαν την καταστροφή του εργοστασίου.

Στους χιλιάδες εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ η «Μάχη της Ηλεκτρικής» είναι μια διαρκής υπενθύμιση για την υπεράσπιση του βασικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας και του δημόσιου χαρακτήρα της.

Σήμερα, που κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ έχουμε χρέος να δώσουμε το δικό μας αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης βιομηχανίας της πατρίδας μας.

Με τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας στις  13 Οκτωβρίου , 6 το απόγευμα στον ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι τιμούμε τους αγωνιστές που υπερασπίστηκαν την «Ηλεκτρική» και στέλνουμε, μαζί με τους πολίτες, το δικό μας μήνυμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο