Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Γεράσιμο Θωμά είχε τη Δευτέρα 29/6 η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για το μείζον θέμα της απολιγνιτοποίησης και των δραματικών συνεπειών που θα έχει για τις περιοχές που πλήττονται (Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία) . Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε η ενεργός συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη διαβούλευση για το σχέδιο δίκαιης μετάβασης που –σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό- αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε την «επιστροφή» των δυο εταιριών Λιγνιτική Μελίτης και Λιγνιτική Μεγαλόπολης στη ΔΕΗ ΑΕ αλλά και της θυγατρικής «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», κίνηση που θα έχει θετικές επιπτώσεις για τη μητρική εταιρία ενώ θα διευκολύνει και τις αναγκαίες μετακινήσεις εργαζομένων.

Ακόμη, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισήμανε την ανάγκη προσλήψεων στο ΔΕΔΔΗΕ και στον ΑΔΜΗΕ καθώς οι ελλείψεις προσωπικού τόσο στο Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής όσο και στο Διαχειριστή της Μεταφοράς δημιουργούν θέματα υποστελέχωσης και εντατικοποίησης και κατ΄επεκτασιν διαμορφώνουν συνθήκες αύξησης των εργατικών ατυχημάτων την περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα (π.χ. η ηλεκτρική διασύνδεση της Αττικής με την Κρήτη, ηλεκτροκίνηση).

Τέλος, τα δημοσιεύματα, που αναφέρονται στην άρνηση του υπουργού να ικανοποιήσει «μισθολογικά αιτήματα»,  είναι ανάξια σχολιασμού. Όσο δε για την «επαναφορά της έκπτωσης στο τιμολόγιο των εργαζομένων στη ΔΕΗ», η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισημαίνει απλώς ότι το ζήτημα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, μετά από την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο