Αντιπροσωπεία του κόμματος της «Λαϊκής Ενότητας» επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας και στελέχη των πρωτοβαθμίων Συλλόγων-Μελών της προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Όμιλο ΔΕΗ και να ανταλλαγούν απόψεις στο πλαίσιο και της εκστρατείας ενημέρωσης που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας υποδεχόμενοι τους Π.Λαφαζάνη, Ν.Βαλαβάνη, Δ.Στρατούλη και Θ. Πετράκο, υπογράμμισαν ότι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ απέναντι στις ορέξεις των δανειστών και την «κυβερνητική αδυναμία» απαιτεί την οργάνωση ενός κοινωνικού κινήματος με ευθεία και άμεση σχέση με τους Ελληνες καταναλωτές, τους οποίους και άμεσα θα πλήξει η (καταστροφική) επιλογή της πώλησης μονάδων. 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε από την πλευρά του ότι «το μέλλον της ΔΕΗ συναρτάται άμεσα με το μέλλον της εθνικής οικονομίας και το μέλλον της χώρας» διευκρινίζοντας ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος του Ομίλου ΔΕΗ στην οικονομική πρόοδο της Ελλάδας. Πρόσθεσε ακόμη, ότι στο στόχαστρο των συμφερόντων που ορέγονται τον Όμιλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού είναι «βεβαίως η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, γιατί είναι ένα εμπόδιο για αυτούς που θέλουν προτεκτοράτο την Ελλάδα».

Τόσο οι εκπρόσωποι της ΛΑ.Ε. όσο και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμφώνησαν ότι είναι ξεκάθαρη η επιδίωξη των δανειστών “να βάλλουν άμεσα χέρι” σε συγκεκριμένες λιγνιτικές μονάδες , μαζί με τα λιγνιτωρυχεία που τις τροφοδοτούν,  αλλά και σε σύγχρονες υδραυλικές μονάδες (ΥΗΣ) της ΔΕΗ. Παράλληλα, διατυπώθηκε από την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. η δέσμευση τους στον αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου ρόλου της ΔΕΗ και η διάθεσή τους να υποστηρίξουν την προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

 

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο