Συμμετοχή – κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Συλλαλητήριο Συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως ώρα 11 το πρωί

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

 

Ο αγώνας των εργαζόμενων προκειμένου να αποδεσμευτούν από τον κυβερνητικό- μνημονιακό ζυγό που έχει λάβει βάρβαρα και πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά, δε μπορεί παρά να συνεχιστεί και να εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από: ενότητα, ομοψυχία, δυναμισμό.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων εκβιαστών βαδίζοντας στα ίδια χνάρια  των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζει  τον αντεργατικό κατήφορο χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και τα σωματεία μέλη της συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης

ΝΕΟΣ γύρος κυβερνητικής επίθεσης με νέα βάρβαρα μέτρα, νέα μνημόνια, νέες αξιολογήσεις, νέες «διαπραγματεύσεις», νέες συμφωνίες με μοναδικό στόχο  να βυθίσουν πιο πολύ  στη φτώχεια και στην εξαθλίωση κάθε ελληνική οικογένεια στο απυρόβλητο και προστατεύοντας τους έχοντες και κατέχοντες.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ:

  • Νέα φορολογικά μέτρα 4,6 δις
  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου στο 10%
  • Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 8.600 ευρώ στα 5.000 ευρώ
  • Νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και των κοινωνικών παροχών
  • Νέα παρέμβαση και αποδόμηση του Ασφαλιστικού μας Συστήματος με στόχο να καταργήσουν την επικουρική σύνταξη
  • Νέο συνδικαλιστικό νόμο για περιορισμό – κατάργηση – και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ:

Πολιτικές που προκύπτουν από τις επιθυμίες και τις παρεμβάσεις οικονομικών συμφερόντων  για τον ακρωτηριασμό του Ομίλου ΔΕΗ έτσι ώστε  να  αρπάξουν τα κομμάτια της. Προσπαθούν  να μετατρέψουν τον γίγαντα σε νάνο, ώστε μικρή και ανήμπορη, να είναι ακίνδυνη για τα σχέδιά τους.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τα μέτωπα που αντιμετωπίζει η ΓΕΝΟΠ είναι πολλά και επικίνδυνα. Στέκεται ΟΡΘΙΑ, εμπόδιο στις επιδιώξεις και επιθυμίες τους και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η Κυβέρνηση υπάκουη και πειθαρχημένη στις εντολές θέλει να καταργήσει την συνδικαλιστική παρουσία μας και δράση. Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ο αγώνας για την προστασία του Ομίλου και των εργαζομένων είναι μονόδρομος.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ τη συνέχεια των καταστροφικών πολιτικών επιλογών και αποφάσεων. Έχουμε καθήκον  και υποχρέωση για τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην  24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου καθώς και στα Κεντροποιημένα Συλλαλητήρια και τις Διαδηλώσεις.

Να επιστρέψουμε ως απαράδεκτες, όπως χθες και σήμερα τις συμφωνίες, τα πορίσματα και τις αποφάσεις τους, γιατί κανένα Μνημόνιο, κανένα Μεσοπρόθεσμο, καμία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ δεν μπορούν να καλύψουν την παραπλάνηση και εξαπάτηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας.

Στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως, ώρα 11 το πρωί

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο