Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί μέσω των σωματείων- μελών της, τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και στον ΑΔΜΗΕ και ειδικά όλους εκείνους που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης.

Ειδικότερα, τα συνεργεία των συναδέλφων που εργάζονται στο ύπαιθρο είτε στη Διανομή (ΔΕΔΔΗΕ) , είτε στη Μεταφορά (ΑΔΜΗΕ) θα πρέπει να λαμβάνουν τα προβλεπόμενα μέτρα και να ζητούν – απαιτούν τη χορήγηση των απαιτούμενων μέσων από την υπηρεσία τους και η σύσταση αυτή αφορά και τους συναδέλφους εργοδηγούς-αρχιτεχνίτες , που έχουν την ευθύνη των συνεργείων.

Επιπλέον, οι συνάδελφοι στα Ορυχεία της Επιχείρησης θα πρέπει να γνωρίζουν και να είναι σε ετοιμότητα ώστε να εφαρμόζονται τα όσα ειδικότερα προβλέπονται για τα μεταλλεία και λατομεία όπως διακοπή εργασιών ή μετάθεση του χρόνου εκτέλεσης των εργασιών.

Τέλος, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της πανδημίας του κορωνοϊου πρέπει να λαμβάνονται συστηματικά και να τηρούνται τα ειδικότερα μέτρα τόσο για την προστασία των ίδιων των συναδέλφων όσο και των καταναλωτών.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο