Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Αντώνη Καρρά

Στο χώρο του Πολυτεχνείου προσήλθε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Αντώνης Καρράς, όπου κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, για να τιμήσει την 50η επέτειο της εμβληματικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Παραβρέθηκαν επίσης ο Γ.Γ. Κώστας Μανιάτης και μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ.

Η γενναία εξέγερση των φοιτητών και του λαού της Αθήνας, υπήρξε κορυφαία πράξη αντίστασης απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς, η οποία σηματοδότησε την αρχή του τέλους της εφτάχρονης στρατιωτικής δικτατορίας και έθεσε τα θεμέλια για την επάνοδο της Δημοκρατίας και την αποκατάσταση της ομαλότητας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στον αντιδικτατορικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που καταπνίγηκε από τα τανκς, δίνει η αυθόρμητη παλλαϊκή συμμετοχή των φοιτητών και των εργατών, που στάθηκαν αντάξιοι των δημοκρατικών, αγωνιστικών παραδόσεων και αξιών της κοινωνίας μας.

Υπήρξε το μεγαλύτερο πλήγμα που υπέστη η χούντα, η οποία κατάρρευσε, αφού ωστόσο πρόλαβε να διαπράξει το έγκλημα της προδοσίας της Κύπρου.

Με υπερηφάνεια και βαθιά επίγνωση του διαχρονικού μηνύματος, τιμάμε το Πολυτεχνείο με ενότητα και συνοχή, συνεχίζοντας τους αγώνες για αξιοπρεπή διαβίωση, πρόοδο, ασφάλεια, εργασιακά δικαιώματα, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, δωρεάν παιδεία, υγεία και κράτος πρόνοιας, κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.

Το Πολυτεχνείο, ως σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας, μας καλεί να διατηρήσουμε ανόθευτη και άσβεστη τη μνήμη του, μεταλαμπαδεύοντας ταυτόχρονα τις αρχές και τις αξίες του στις νεότερες γενιές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο