Έκπληξη, αγανάκτηση και οργή προκαλεί η νέα παρέμβαση (και η εμμονή ) του Κ.Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό των εργαζομένων

Γραφική έχει καταντήσει πλέον η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το Ασφαλιστικό των εργαζόμενων στη ΔΕΗ ο οποίος φαίνεται να «εξαντλεί» τις διερευνητικές του δυνατότητες ως προς την εξεύρεση «Περιθωρίων ισοδυνάμων», πάντα στοχεύοντας στη ΔΕΗ και τους εργαζομένους της.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης , χωρίς καμία ντροπή όχι απλά δεν κρύβει το μένος του αλλά ψάχνει να βρει αιτία και αφορμή προκειμένου να στραφεί εναντίων των εργαζόμενων, εναντίων του ασφαλιστικού φορέα και του μέλλοντος της ΔΕΗ.

Σήμερα, επανέρχεται στο θέμα εκτιμώντας ότι θα πρέπει να επιβληθεί «μεγαλύτερη φορολόγηση στα τσιγάρα αντί για αυξήσεις στα φροντιστήρια. Να μειωθεί η επιχορήγηση στο Ταμείο Εργαζομένων της ΔΕΗ που παίρνουν 600 εκατ. το χρόνο. Περιθώρια ισοδυνάμων υπάρχουν».

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για μία ακόμα φορά, με ξεκάθαρες θέσεις και επιχειρήματα καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντησης και στοχοποίησης των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ υπενθυμίζοντας στον Βουλευτή της ΝΔ ότι:

1. Ο Ν.2773/99 υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον τότε Συνασπισμό. Ήταν κύρωση της σύμβασης μεταξύ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Ελληνικού κράτους.

2. Από τη λειτουργία του Ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ, βάση του Ν 4491/66 και ειδικότερα του άρθρου 7 παρ.2 έχει σχηματισθεί περιουσία αυτού του φορέα ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ (σύστημα ασφάλισης στον εργοδότη).

3.Το κράτος αναγνωρίζει πλήρως τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς τον ασφαλιστικό της φορέα έναντι της προαναφερόμενης ενσωματωμένης περιουσίας και υποκαθιστά τη ΔΕΗ σε όλες τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της. Ειδικότερα, οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει εν προκειμένω το κράτος, αποτελούν ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ έναντι της ενσωματωμένης περιουσίας.

4. Οι καταβολές του κράτους (παρ.2) συνιστούν ΠΑΓΙΟ ΠΟΡΟ του νέου ασφαλιστικού φορέα προσωπικού ΔΕΗ και θα εγγράφονται στον εκάστοτε κρατικό προϋπολογισμό, στην εισαγωγική έκθεση του οποίου γίνεται αναφορά ότι η εγγραφή αυτή γίνεται ΕΝΑΝΤΙ της ενσωματωμένης περιουσίας (αντιπαροχή) του φορέα.

Παρά την σαφήνεια των όσων κατά επανάληψη έχουμε παραθέσει, φαίνεται ότι είναι αδύνατο για τον κ. Μητσοτάκη να ξεδιαλύνει τη σύγχυση που έχει μέσα του και να αποδεχθεί το γεγονός ότι ο Ν.2773/99 ΔΕΝ αποτελεί ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ του ασφαλιστικού των εργαζομένων αλλά αποτελεί υποχρέωση και δέσμευση του κράτους ως αντιπαροχή.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι την 1η Νοεμβρίου 1999 η αδελφή του και συνυποψήφιά του στην Α΄Αθηνών, τότε βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνη τομεάρχης Ανάπτυξης και Ενέργειας κ. Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί θετική εξέλιξη ότι η κυβέρνηση Σημίτη υιοθέτησε τις προτάσεις της ΝΔ για την οριστική ρύθμιση του ασφαλιστικού θέματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ».

Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις ( και οι αρμόδιοι υπουργοί κ.Πετραλιά, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης ) σε όλους τους ασφαλιστικούς νόμους συμπεριλαμβάνουν αυτούσιο το άρθρο 34 του Ν. 2773.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ εκτιμώντας ότι έχει ήδη δείξει μεγάλη ανοχή στην εμμονή του κ. Μητσοτάκη και ευελπιστώντας ότι το κόμμα του δεν υιοθετεί την άποψη του Βουλευτή της, καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ.

ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ - ΚΗΕ

ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ – ΚΗΕ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε εδω και εκτυπώστε το ΔΤ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο