Συνάντηση «γνωριμίας και ενημέρωσης» , για τα θέματα Ενέργειας, είχε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Την αντιπροσωπεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτελούσαν η Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και οι νέοι επικεφαλείς του Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Κ.Ο. , Βουλευτές,  Σωκράτης Φάμελλος (Τομεάρχης) και Θεοπίστη Πέρκα (Αναπληρώτρια).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκαν στα σημαντικά ζητήματα του τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Ομίλου ΔΕΗ ειδικότερα, καθώς και στις τάσεις που διαμορφώνονται για τα ενεργειακά θέματα αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης και την απογοήτευσή τους για το «Master Plan» που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισημάνθηκαν οι αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων , τόσο για την Εθνική Οικονομία όσο και για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας που θα πληγούν άμεσα. Επίσης, τονίστηκε η ξεκάθαρη αντίθεση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση του μεγαλύτερου βιομηχανικού Ομίλου της χώρας μας.

Τα στελέχη του κόμματος της Αξ. Αντιπολίτευσης πρότειναν τον ορισμό μιας νέας συνάντησης (και με ευρύτερη σύνθεση) με στόχο έναν παραγωγικό διάλογο για τα προβλήματα , τις νέες συνθήκες αλλά και τις προκλήσεις του Τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας που επηρεάζουν, όχι μόνον τους χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και τα εκατομμύρια των καταναλωτών.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο