Η Διοίκηση της ΔΕΗ σε διατεταγμένη υπηρεσία συνεχίζει το “εθνικό έγκλημα” της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και μάλιστα σε “απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες”, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η επιλογή της διοίκησης για συνεδρίαση εξ αποστάσεως δεν είναι αποτέλεσμα μόνον  των αντιδράσεων των εργαζομένων στη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας αλλά είναι και επιλογή  το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων να γίνει σε “στεγανούς χώρους”, μακριά και σε απόσταση από την ίδια την κοινωνία.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επαναλαμβάνει πως πέρα από τις καταστροφικές επιλογές της Κυβέρνησης, οι Διοικούντες τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχουν τεράστιες ευθύνες για την επιχειρούμενη πώληση και μάλιστα υπάρχει η ευθύνη ενός εκάστου που με την  ψήφο του μεταβιβάζει δημόσια στοιχεία όπως οι λιγνιτικές μονάδες.

Και βέβαια,  επειδή ακριβώς η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ είναι τέτοια    (έξι από τα έντεκα μέλη του Δ.Σ.  προέρχονται από τη ΔΕΗ), κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων  είναι μια καταστροφική επιλογή για την Εθνική Οικονομία και είναι χρέος «αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο