Η αποκόλληση του πρανούς είναι ένα σύνηθες φαινόμενο κατά την εξορυκτική δραστηριότητα και ανάλογα φαινόμενα έχουν καταγραφεί πολλές φορές στους χώρους των Ορυχείων τόσο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ)  όσο και του Λιγνιτικου Κέντρου Μεγαλόπολης (ΛΚΜ).

Ωστόσο, ο επαγγελματισμός και η άμεση αντίδραση των συναδέλφων εργαζομένων στο Νότιο Πεδίο του ΛΚΔΜ απέτρεψε τα χειρότερα καθώς κατάφεραν να απεγκλωβίσουν γρήγορα το χειριστή του εκσκαφέα Ε3 όταν σήμερα στις 1:30 το πρωί, από την πτώση του πρανούς (σχετικά μικρού μετώπου 25 μέτρων), το μηχάνημα υπέστη τεράστιες ζημιές και το χειριστήριο σκεπάστηκε από υλικά.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συνιστά σε όλους τους εργαζόμενους να είναι πάντα προσεκτικοί , να τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας και να θυμούνται ότι «δεν υπάρχει τίποτε πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή». Επιπλέον και επειδή η εξορυκτική δραστηριότητα στα Ορυχεία της ΔΕΗ είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί πολλές φορές τη συνεργασία τρίτων (εργολάβων)  χρειάζεται καλύτερη και πιο ουσιαστική συνεργασία ώστε να εκμηδενίζονται οι κίνδυνοι που ΠΑΝΤΟΤΕ καραδοκούν.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εύχεται «περαστικά» στον συνάδελφο χειριστή του εκσκαφέα και συγχαίρει τους συναδέλφους,  η άμεση αντίδραση των οποίων απέτρεψε τα χειρότερα. Ακόμη, ευχαριστεί θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο