IMG_8479_1

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υποδέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ηλεκτρική Ενέργεια και τις Τηλεπικοινωνίες της Νορβηγίας (EL & IT Forbundet ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Jan Olav Andersen.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στα μέλη του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τους Νορβηγούς συναδέλφους ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και στις γενικότερες εξελίξεις σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά στην οργάνωση του Τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στις δύο χώρες αλλά και στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, της προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων, του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Από τη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκαν αρκετές διαφορές και σημαντικές ομοιότητες με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημόσιο έλεγχο στον Τομέα της Ενέργειας και συγκεκριμένα στις δημοτικές και κρατικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Νορβηγία.

Κοινή θέση των δυο συνδικάτων είναι ο αγώνας τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Τομέα της Ενέργειας αλλά και η ανάγκη να αναπτυχθεί μια πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στο Δημόσιο και τις Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (EPSU), θέμα που αναμένεται ότι θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της EPSUJ.W. Goudriaan στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 15 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νορβηγικό συνδικάτο εξέφρασε αρκετές φορές έμπρακτα (κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια ) την αλληλεγγύη του προς τον Ελληνικό λαό και τη θέση του ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις και τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο συνδικάτα προς όφελος των μελών τους και του εργατικού κινήματος γενικότερα.

Δείτε εδω και εκτυπώστε το δελτιο τυπου

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο