Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ (ορυχεία- παραγωγή, μεταφορά, διανομή) κατέβαλαν, στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας και  την αποκατάσταση των βλαβών.

Όμως παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων η επισκευή των βλαβών ήταν εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων τεχνικού προσωπικού αλλά και του πεπαλαιωμένου δικτύου. Ειδικότερα, το ελάχιστο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και η μείωση των εργαζομένων στις βάρδιες έκαναν δύσκολη ,αν όχι αδύνατη, την  επάνδρωση των συνεργείων και κατ΄επέκταση την επιδιόρθωση των βλαβών στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που εργάστηκαν κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην τροφοδοσία νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ηλεκτρικό ρεύμα και επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά ότι η μείωση του προσωπικού (λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της καθυστέρησης νέων προσλήψεων) θα συνεχίσει να δυσχεραίνει την επισκευή των βλαβών. Επιπλέον το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, από τις συνθήκες εγκατάλειψης που διαμορφώνονται για λόγους «οικονομίας» (μείωση προσωπικού στις βάρδιες, ελλείψεις υλικών και εφοδίων) ενώ τα αυξημένα φαινόμενα κλοπών ( σε εγκαταστάσεις των δικτύων διανομής και ειδικότερα σε υποσταθμούς κλπ ) δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο