ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Προς: Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε                     Αριθ.Πρωτ: Φ.1/2590

 

 

Αξιότιμοι Κύριοι

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Σήμερα, 68 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που «εγένετο ΔΕΗ», το ΔΣ της επιχείρησης καλείται να αποφασίσει προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία απόσχισης των εταιριών στις οποίες θα εισφερθούν οι λιγνιτικές μονάδες και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των ορυχείων που προσφέρονται προς πώληση. Μιας πώλησης που ΔΕΝ επιβάλλεται από καμία οδηγία και καμία απόφαση της Ε.Ε.

Σήμερα, μετά από τη ψήφιση του νόμου 4533/18 «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού και άλλες διατάξεις» από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως μέλη του Δ.Σ της Επιχείρησης καλείστε να υλοποιήσετε την «επόμενη φάση» ενός Εθνικού Εγκλήματος που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ίδια την Επιχείρηση, τους εργαζομένους της, τους Έλληνες καταναλωτές, την Εθνική Οικονομία.  

Η συμβολή της Εταιρίας στον εξηλεκτρισμό της χώρας αλλά και μέσα από όλες τις δραστηριότητες που ανέπτυξε, σε μία παράλληλη δράση με την παραγωγή και παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (κοινωνικό προφίλ, φιλανθρωπικό έργο κοκ), είναι γνωστά σε όλους πόσο δε μάλλον στα μέλη του Δ.Σ που την Διοικούν.

Γνωρίζετε πολύ καλά πως η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ιδρύθηκε για να λειτουργήσει “χάριν του δημοσίου συμφέροντος” με σκοπό τη χάραξη και εφαρμογή μιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής, η οποία μέσα από την εντατική εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων, θα έκανε το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη, στη φθηνότερη δυνατή τιμή.

Ότι ήταν και ότι είναι η ΔΕΗ, ¨χτίστηκε¨ πάνω σε αυτή την παράμετρο και αυτή ακριβώς η παράμετρος (το δημόσιο συμφέρον) είναι και ο «χρυσός κώδικας» τον οποίο –προφανώς- αποδέχονται και υπηρετούν ΟΛΟΙ όσοι ανήκουν στους κόλπους της. Κάθε ενέργεια που υπονομεύει και παρεκκλίνει της παραμέτρου αυτής, ισοδυναμεί με παράβαση/παραβίαση του κώδικα, με καταπάτηση όρκου, ισοδυναμεί με προδοσία.

Παρόλο που η σημερινή διαδικασία (τηλεδιάσκεψη) είναι μία «απρόσωπη» και «ψυχρή» διαδικασία, δυστυχώς δεν θα είναι ικανή, ούτε να άρει την ευθύνη της ψήφου του καθενός, ούτε να καταστήσει το αποτέλεσμα λιγότερο καταστροφικό, ούτε και να σβήσει τα «αποτυπώματα» σας από την συναυτουργία τέλεσης του Εθνικού Εγκλήματος.

Όσο απρόσωπη είναι η διαδικασία τόσο προσωπική είναι η ψήφος και η ευθύνη που την συνοδεύει.

Η ευθύνη σκιάζει την λειτουργία όλων σας.

 Περισσότερο όμως, σκιάζει τη λειτουργία των προερχόμενων από τους κόλπους της ΔΕΗ συναδέλφων μελών, (εν ενεργεία και μη) καθώς κάθε πράξη λιγότερη από το αυτονόητο, όχι μόνο σας καθιστά υπόλογους απέναντι στην εταιρία που υπηρετείτε αλλά και απέναντι στους συναδέλφους σας, που θα έχετε επιλέξει να τους «μεταφέρετε» όχι σε μία άλλη εταιρία, αλλά που θα τους έχετε «μεταφέρει» στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Η ΔΕΗ, η επιχείρησή μας, η επιχείρηση του Ελληνικού λαού έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις για πολλά και πρωτοποριακά πράγματα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην καταγραφεί στην ιστορία ως την επιχείρηση που θα έχει καταργήσει έννοιες, αξίες και ιδανικά όπως: συναδελφικότητα, υπευθυνότητα, ανδρισμός.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχετε απόλυτη συναίσθηση και άριστη γνώση του αντικτύπου της σημερινής σας στάσης και αντιλαμβανόμενοι πολύ καλά την πίεση που υφίσταστε εξαιτίας ακριβώς της σπουδαιότητας του ζητήματος, σας καλούμε μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων που έχουν δηλώσει ξεκάθαρα την θέση τους, να σταθείτε στο ύψος των ευθυνών και των περιστάσεων και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κάνετε ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ απέναντι στην Επιχείρηση που έχτισε ο Ελληνικός λαός.

Σε διαφορετική περίπτωση σας καλούμε να απαλλάξετε τον εαυτό σας από αυτή την πίεση, δίδοντάς σας την ευκαιρία να μείνετε «στην ιστορία» ως νικητές, ως ήρωες και όχι ως προδότες.

Αξιότιμοι Κύριοι

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Τούτη την ώρα, νίκη σημαίνει παραίτηση και παραίτηση σημαίνει: πατριωτισμός, ηρωισμός, ανδρισμός.

 

 

Για τη ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.-Κ.Η.Ε.

 

                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                     Γεώργιος Αδαμίδης                                             Αντώνης Καρράς

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο