Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη συναντήθηκε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Συνάντηση πραγματοποίησε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, όπου κυριάρχησαν μείζονα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, όπως αυτά της ενεργειακής βελτιώσεως των εταιριών του Ομίλου, της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν, καθώς και εκείνα της ανάπτυξης που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό τους.

Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον κύριο Σκυλακάκη τέθηκε το τεράστιο πρόβλημα της εξάρτησης ηλεκτρικής ενέργειας από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση σε Μεγαλόπολη και Δυτική Μακεδονία και τί μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους των περιοχών αυτών.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επανέλαβε ότι η Διοίκηση του Ομίλου οφείλει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, ώστε να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι σε όποιες εργασιακές αλλαγές συμβούν στο εγγύς μέλλον, βασική προϋπόθεση πρέπει να αποτελεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τονίσαμε, ότι το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να διευκολύνει όσους συναδέλφους επιθυμούν να απορροφηθούν σε υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ ή του ΑΔΜΗΕ που υπάρχουν σε τοπικό, χωρίς να έχουν καμία οικονομική και μισθολογική απώλεια.

Οφείλαμε να επισημάνουμε, για πολλοστή φορά, ότι ο λιγνίτης δικαίως έχει χαρακτηριστεί εθνικό καύσιμο και η λειτουργία των Λιγνιτικών Μονάδων σε δύσκολες ενεργειακές, καιρικές και γεωπολιτικές συνθήκες έχει αποβεί σωτήρια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου η χρήση του λιγνίτη βοήθησε, ώστε να μείνει η χώρα ενεργειακά ανεξάρτητη και ασφαλής.

Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης του ΑΔΜΗΕ, η οποία προχωρά σε θετικό κλίμα, ενώ τέθηκε στον Υπουργό και το θέμα του μισθολογικού περιορισμού (πλαφόν), με τη δέσμευση του ιδίου ότι θα επανεξεταστεί και θα προσπαθήσει να δοθεί λύση.

Δεν ξεχνάμε πως οι εργαζόμενοι συνάδελφοι του ΑΔΜΗΕ βιώνουν μία άδικη οικονομική πραγματικότητα, λόγω μνημονιακής δέσμευσης του δημόσιου χαρακτήρα της Εταιρίας.

Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας είναι να αναγνωρισθεί η μεγάλη προσφορά των συναδέλφων, ώστε να δοθούν οι γενναίες αυξήσεις μέσω της ΣΣΕ σε όλο το προσωπικό, αλλά και να αποκατασταθούν οι συνάδελφοι που έχουν βρεθεί εδώ και χρόνια σε μισθολογικό τέλμα.

Τέλος, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τόνισε ότι οι προσλήψεις σε ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ πρέπει να συνεχισθούν με πιο γοργό ρυθμό, διότι η εντατικοποίηση της εργασίας και οι σημαντικές ελλείψεις του προσωπικού συνεχίζουν να δημιουργούν πλήθος προβλημάτων, καθώς σχετίζονται με θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, τα οποία για να σταματήσουν πρέπει να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας και οι υπεύθυνοι να πράττουν τις κατάλληλες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία της Εταιρίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο