Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ

Να αποφασίσουν οι πολίτες για την εκποίηση εθνικού πλούτου

Χιλιάδες πολίτες από την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, έχοντας στο πλευρό τους τον Κλήρο, τους εκπροσώπους όλων των βαθμών της Αυτοδιοίκησης, τους επαγγελματικούς φορείς και τις κοινωνικές οργανώσεις έστειλαν ένα ηχηρότατο μήνυμα αντίθεσης και αντίδρασηςστην πολιτική ακρωτηριασμού και εκποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Η κυβέρνηση, που θέλει να αφουγκράζεται το λαό, δεν πρέπει να αγνοήσει το μήνυμα που έστειλαν οι χιλιάδες πολιτών και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μακεδονίας.

Όλα τα πολιτικά κόμματα, ξεπερνώντας τους μικροκομματικούς υπολογισμούς οφείλουν να ακούσουν τους πολίτες στο όνομα των οποίων και για τα συμφέροντα των οποίων, πολιτεύονται.

Ξεκάθαρα, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς τακτικισμούς.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα βασικό αγαθό που δεν πρέπει να αφεθεί στην ασυδοσία των κερδοσκόπων.

Η ΔΕΗ δημιουργήθηκε «χάριν του δημοσίου συμφέροντος» και ως τέτοια πρέπει να παραμείνει διασφαλίζοντας την πρόσβαση όλων μας στο αγαθό του ηλεκτρισμού .

Η ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι της έχουν πλήρη αντίληψη του ρόλου της εταιρίας ως Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας και αυτό αναγνωρίστηκε από όλους στις αρχές του χρόνου:

Όταν τα συνεργεία των τεχνικών της ΔΕΗ δούλευαν ακόμα και συνεχόμενα 12ωρα (!) για την αποκατάσταση των βλαβών στα αποκλεισμένα ορεινά χωριά αλλά και τα νησιά που χτυπήθηκαν με σφοδρότητα από την κακοκαιρία

Όταν στα ορυχεία και τους ΑΗΣ οι εργαζόμενοι βρισκόταν σε διαρκή ετοιμότητα ώστε οι λιγνιτικοί σταθμοί να παρέχουν αδιάλειπτα ενέργεια (και τηλεθέρμανση) την ώρα που ήταν ανύπαρκτη η πανάκριβη ηλεκτρική ενέργεια των φωτοβολταικών και οι ταγοί περίμεναν το βαπόρι από την …Αλγερία!

Οι πολίτες, οι Έλληνες καταναλωτές χρειάζεται να γνωρίζουν τις συνέπειες από το «πλιάτσικο» στα εργοστάσια της ΔΕΗ και τη διάλυση της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Οφείλουν επίσης να ξέρουν αυτό που έμαθαν με υψηλό τίμημα οι γερμανοί καταναλωτές: Η απελευθέρωση της αγοράς οδηγεί αυτόματα σε πανάκριβα τιμολόγια και πως η μόνη λύση είναι μια δημόσια επιχείρηση που θα μπορεί να εγγυάται ότι θα έχουν όλοι πρόσβαση σε προσιτές τιμές.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο