Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σχετικά με τη διεκδίκηση δώρων και επιδομάτων, η περικοπή των οποίων εκρίθη ως αντισυνταγματική από το ΣΤ΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) , και τις προσπάθειες αναδρομικής διεκδίκησης αυτών (των επιδομάτων) θα πρέπει να διευκρινιστεί πως δεν αφορά στους εργαζομένους της ΔΕΗ ΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ όπως και στους εργαζομένους άλλων ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα, είναι σαφές πως η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ δεν έχει εφαρμογή για τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ καθώς οι εργαζόμενοι των ΔΕΗ,ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ λαμβάνουν τα επιδόματα αυτά (επίδομα Πάσχα, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων) που συνολικά φθάνουν τα 1.000 ευρώ ετησίως.

Συνεπώς είναι άσκοπη και χωρίς λόγο κάθε προσπάθεια διεκδίκησης αυτών των επιδομάτων και συμμετοχής σε ομαδικές προσφυγές κλπ .

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπως πάντα παρακολουθεί συστηματικά τα θέματα που αφορούν τους εργαζομένους (ασφαλιστικά, εργασιακά κα) και συνιστά στους συναδέλφους να απευθύνονται για ερωτήσεις και απορίες στα πρωτοβάθμια σωματεία τους αλλά και στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο