πυρκαγια στον ΑΗΣ Πτολεμαιδας

πυρκαγια στον ΑΗΣ Πτολεμαιδας

Η πυρκαγιά στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας κατέστρεψε τμήμα της ιστορίας της ΔΕΗ καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός αποτελεί έναν από τους πρώτους σταθμούς που μπήκαν σε λειτουργία και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ηλεκτροδότηση της χώρας μας.

Η καταστροφή των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ θέτει σε όλους και κυρίως στη Διοίκηση της ΔΕΗ το ζήτημα της ανανέωσης των μονάδων παραγωγής και ειδικότερα την ανάγκη να επισπευτούν οι διαδικασίες για την κατασκευή της μονάδας 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Ταυτόχρονα η πυρκαγιά αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το θέμα των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού που αυξάνουν τις πιθανότητες εργατικών ατυχημάτων και δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για τη λειτουργία εγκαταστάσεων και μηχανολογικού εξοπλισμού αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγχαίρει τους συναδέλφους και τους άνδρες της πυροσβεστικής που καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατόρθωσαν να αποτρέψουν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή (9/11) στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που νοσηλεύτηκαν και επαναλαμβάνει πως μπορεί οι καταστροφές από την πυρκαγιά να είναι πολύ σοβαρές αλλά το κυριότερο είναι πως δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

Σχετικά με το ζήτημα που δημιουργεί η καταστροφή των μονάδων 3 και 4 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επικοινώνησε με τον γενικό Δ/ντη Παραγωγής Γ.Κοπανάκη από τον οποίο ζητήθηκε η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η βέλτιστη δυνατή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο