Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζομένους της εταιρίας Χαλυβουργική, μιας ιστορικής βιομηχανίας της χώρας μας που οδηγείται στο κλείσιμο κάτω από το βάρος των χρεών της και των αντιπαραθέσεων μεταξύ των ιδιοκτητών -μετόχων της.

Οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική και οι οικογένειές τους είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για αυτή την εξέλιξη και η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξή τους.

Την ίδια ώρα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την άρση εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ της ΛΑΡΚΟ, μιας ακόμη μεγάλης επιχείρησης του μεταλλουργικού τομέα στην οποία είναι μέτοχος η ΔΕΗ. Μια εταιρία που οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές κυβερνήσεων και διοικήσεων την έφεραν σε αυτό το τραγικό σημείο.

Τα χρέη της ΛΑΡΚΟ όμως δεν απειλούν μόνον την ύπαρξη της ίδιας αλλά και τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ ΑΕ καθώς οι οφειλές της πρώτης ξεπερνούν την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ (!) γεγονός που, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε ολόκληρη την ελληνική βιομηχανία και συνολικά στην εθνική οικονομία.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση γιατί με την είσοδο του νέου χρόνου (πιθανή άρση της εκπροσώπησης από 1/1/2019) κινδυνεύουν να βρεθούν στο δόμο χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο