Ολοκληρώνονται αύριο στην έδρα του ILO στη Γενεύη,  οι εργασίες της επετειακής διάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που άρχισαν στις 10 Ιουνίου και στην οποία πήραν μέρος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας ζωής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (I.L.O) που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1919 ως μέρος της Συμφωνίας Ειρήνης των Βερσαλλιών έχοντας ως σκοπό τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης ενισχύοντας την κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στη διάρκεια των 100 χρόνων λειτουργίας η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει επεξεργαστεί πάνω από 180 συμφωνίες για σημαντικά θέματα από την παιδική εργασία και το δικαίωμα οργάνωσης σε συνδικάτο έως τον κατώτατο μισθό και την προστασία της μητρότητας.

Έναν αιώνα μετά την «γέννησή» της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και να δώσει απαντήσεις σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, στο οποίο οι συνθήκες εργασίας διαρκώς χειροτερεύουν για τους εργαζομένους.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο