ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ & ΔΕΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ   ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 Με τακτικές και πρακτικές που αναιρούν και καταστρατηγούν -εκτός από κάθε αρχή ηθικής και δεοντολογίας- και μία σειρά Συλλογικών Συμβάσεων, ο Δήμος Εορδαίας και η ΔΕΗ «κατάφεραν» να κλείσουν τον παιδικό σταθμό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα αδιαφορώντας μάλλον για τα πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα:

             Αδιαφορώντας για το ότι στερούν την μάθηση από τα 75 παιδιά του Σταθμού

             Αδιαφορώντας για το ότι στέλνουν το προσωπικό στην ανεργία και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσης που διακαώς αναζητούνται τρόποι που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας

             Αδιαφορώντας για το ότι αφήνουν 66 οικογένειες «ξεκρέμαστες» τινάζοντας στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ο Δήμος Εορδαίας, χωρίς καν να έχει την αρμοδιότητα, προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας του Σταθμού την ώρα που θα έπρεπε να λαμβάνει μέριμνα για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Δήμο Αμαρουσίου όπου λειτουργεί ανάλογος παιδικός σταθμός, ο Δήμος προχώρησε κανονικά στην έκδοση της άδειας λειτουργίας του.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η ΔΕΗ καταστρατηγεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (του ΄83,΄84,΄85 και ΄90), βάσει των οποίων είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς, ενώ ταυτόχρονα (αμφότεροι) έχουν επιτρέψει στον εαυτό της να υποκύψουν σε παλινωδίες και γραφειοκρατικές διαδικασίες δημιουργώντας μία στρεβλή κατάσταση την οποία αδυνατούμε να διανοηθούμε ότι την πληρώνουν πρωτίστως τα παιδιά και έπειτα όλοι οι υπόλοιποι άμεσα εμπλεκόμενοι (οικογένειες, εκπαιδευτικοί κ.ο.κ).

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η ΔΕΗ ξόδεψε χιλιάδες ευρώ προκειμένου ο παιδικός σταθμός να καλύψει κάθε προδιαγραφή και αναγκαιότητα (κατασκευαστική, λειτουργική κ.α) και την ώρα που έφθασε να αποτελεί σχολείο πρότυπο σε επίπεδο Επικράτειας, να αφήνεται στο έλεος, με την Επιχείρηση αδύναμη να επιλύσει το ζήτημα αυθωρεί και παραχρήμα, ως έχει την υποχρέωση.

Περαιτέρω, το γεγονός ότι Δήμος και ΔΕΗ δεν έδωσαν λύση στο θέμα πριν της έναρξης της σχολικής χρονιάς, αποτελεί σημείο που εγείρει πολλά ερωτήματα, πείθοντάς μας περισσότερο για το ότι πίσω από τις κινήσεις που … ΔΕΝ έγιναν, κρύβονται τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία Μέλη της, σε καμία περίπτωση και επ’ ουδενί λόγω:

             Δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών και των εργαζομένων της ΔΕΗ προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων

             Δεν θα εκχωρήσουν δικαιώματα Συλλογικών Συμβάσεων που κατακτήθηκαν με αγώνες και στη λογική του κοινωνικού χαρακτήρα της Επιχείρησης.

             Δεν θα απεμπολήσουν την περιουσία της Επιχείρησης που είναι και περιουσία των εργαζομένων.

Καλούμε το Δήμο και τη ΔΕΗ, να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, επιτρέποντας στα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο και το χαμόγελο να επιστρέψει στο πρόσωπό τους.

Για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Αδαμίδης                                   Α. Καρράς

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο