Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Κρήτης προκάλεσε η έκρηξη σε μετασχηματιστή του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, στο Ηράκλειο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε εσωτερικό μετασχηματιστή της πρώτης μονάδας του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων και επηρέασε και τις άλλες μονάδες, γεγονός που προκάλεσε αλυσιδωτές συνέπειες στο σύστημα ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό μεγάλες περιοχές του νησιού.

Οι συνάδελφοι τεχνικοί εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την επίλυση των προβλημάτων στο δίκτυο και εκτιμάται ότι αυτό θα έχει ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα.

Από την έκρηξη δεν υπήρξε τραυματισμός εργαζομένων ενώ τα αίτια της καταστροφής του μετασχηματιστή διερευνώνται.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγχαίρει τους συναδέλφους που αντέδρασαν άμεσα χρησιμοποιώντας τα πυροσβεστικά μέσα προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά που δημιουργήθηκε από την έκρηξη ενώ συγχαίρει επίσης και τους άνδρες της Πυροσβεστικής που επενέβησαν άμεσα.

Με αφορμή το σημερινό περιστατικό η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνει αυτό που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς εργαζόμενος:

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!!

ΑΗΣ Λινοπεραμάτων – p cretalive.gr

Τέλος, το σημερινό συμβάν αναδεικνύει την ανάγκη επενδύσεων που θα εγγυώνται την ασφάλεια εφοδιασμού στο μεγαλύτερο νησί της πατρίδας μας στο οποίο άλλωστε αντιστοιχεί κάτι περισσότερο από το 7% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται πέραν της επίσπευσης των διαδικασιών για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα και οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού στις υπάρχουσες παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο