Συλλαλητηριο ΓΕΝΟΠ 3/7/2014

Συνάδελφοι, συναδέλφισες,

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ άκουσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δηλώσεις του υπουργού Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι σταματά κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ομίλου ΔΕΗ.

Ο δίκαιος αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των εργαζομένων ενάντια στην εκποίηση του Ομίλου βρίσκει ανταπόκριση στις αρχικές δηλώσεις του υπουργού. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε τις νομοθετικές παρεμβάσεις.

Από την πρώτη στιγμή με απεργίες και συλλαλητήρια , με προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας συμμάχους τα συνδικάτα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και την κοινωνία ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ και ΑΝΑΤΡΕΨΑΜΕ τα σχέδια Σαμαρά-Βενιζέλου, για τον τεμαχισμό-ακρωτηριασμό της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και την σκανδαλώδη προσπάθεια διαμοιρασμού των κομματιών της στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα.

Στις αποκαλύψεις μας και στην αδυναμία τους να πείσουν την ελληνική κοινωνία και να απαντήσουν πειστικά για την ανάγκη ιδιωτικοποίησης του Ομίλου ΔΕΗ, δεν δίστασαν να στοχοποιήσουν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να τη χαρακτηρίσουν σαμποτέρ της χώρας και δημόσιο κίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα. ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ!

Στις αποκαλύψεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η κυβέρνηση προχώρησε σε δημοκρατική εκτροπή με το αντισυνταγματικό μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων – μελών της.

ΑΠΕΤΥΧΑΝ να μας ακυρώσουν συνδικαλιστικά, να μας προσβάλλουν πολιτικά και να μας απομονώσουν κοινωνικά. Μαζί με την αποτυχία τους «αποχαιρέτησαν την Αλεξάνδρεια».

Η ΓΕΝΟΠ παρέμεινε όρθια στηρίζοντας και προστατεύοντας την επιχείρηση και τους εργαζομένους

Η συνδικαλιστική μας σοβαρότητα και υπευθυνότητα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά του χθες ,του σήμερα και του αύριο.

Η άμεση άρση της επιστράτευσης είναι καθήκον και υποχρέωση του νέου υπουργού.

Σε αναμονή της συνάντησής μας με το νέο υπουργό, του ευχόμαστε

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο δύσκολο έργο του.

Γραφείο Τύπου

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο