Οι τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και στον Όμιλο ΔΕΗ απασχόλησαν τη χθεσινή (13 Δεκεμβρίου) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Ειδικότερα, το σώμα ενημερώθηκε για τις διαδικασίες απορρόφησης της θυγατρικής ΔΕΗ Ανανεώσιμες και τα σχετικά με αυτήν εργασιακά θέματα στη βάση της ικανοποίησης του συνδικάτου για την πραγματοποίηση ενός θετικού βήματος που άλλωστε αποτελούσε και πρόταση της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, προκαλεί ανησυχία η ευκολία με την οποία άλλαξε η εταιρική δομή της θυγατρικής.

Ακόμη, αναπτύχτηκε προβληματισμός σχετικά με τις παλινωδίες της διοίκησης της ΔΕΗ στην Εμπορία  (με το κλείσιμο και το άνοιγμα καταστημάτων) ενώ επισημάνθηκε πως σχετικά με την απόφαση για τις επιπλέον ώρες λειτουργίας των ΑΗΣ, η λύση που θα δοθεί πρέπει να είναι καθαρή και χωρίς όρους και προϋποθέσεις που μπορεί να την αναιρέσουν.

Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για  την πρώτη συνάντηση με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Στ.Οκταποδά κατά τη διάρκεια της οποίας και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν έντονα τους εργαζομένους στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Διανομής.

Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά στο πρόγραμμα πρόσθετης υγειονομικής ασφάλισης των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ και στην προσπάθεια που θα κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι συνάδελφοι και τα μέλη των οικογενειών τους.

Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση των θεμάτων που «έθεσε» η δημόσια διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η διοργάνωση Ημερίδας από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές , να εξεταστούν τα παραδείγματα άλλων χωρών και τελικά να διατυπωθούν συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες θέσεις.

Αναφορικά με το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων εκφράστηκε η απόλυτη αντίθεση στις εξόφθαλμα ευνοϊκές αποφάσεις που καλείται να λάβει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ που δίνουν «γη και ύδωρ» στους ψευτοεπενδυτές και επαναβεβαιώθηκε ότι θα αξιοποιηθεί κάθε μέσο ώστε ο νόμος για την «αποεπένδυση» να μείνει στα χαρτιά.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο