Κάθε χρόνο, στις 8 Μάρτη, τιμούμε τους αγώνες των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Όμως πολύ περισσότερο αξίζει η υπόμνηση της ευθύνης που έχουμε όλοι και ιδιαίτερα το συνδικαλιστικό κίνημα, προκειμένου να περιοριστούν οι διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων γυναικών και να εμπεδωθεί η ισότητα.

Η ανεργία και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων έπληξαν ιδιαίτερα και πολύ περισσότερο τις γυναίκες εργαζόμενες στη χώρα μας στα χρόνια των μνημονίων.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο και κυρίως για την ανατροπή όλων αυτών των δυσμενών μεταβολών και την αντιμετώπιση της ανεργίας η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό κίνημα αποκτά ιδιαίτερα σημασία και είναι επιτακτική ανάγκη.

Με οδηγό τους αγώνες που δόθηκαν , οι γυναίκες στη χώρα μας μπορούν και πρέπει να δώσουν νέες μάχες διεκδικώντας ισότητα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές.

Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η 8 του Μάρτη δεν είναι μόνον μια ευκαιρία για να αναλογιστούμε τις διαχρονικές κατακτήσεις των γυναικών αλλά κυρίως είναι μια δέσμευση να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη να αποκτήσουν πραγματικό νόημα και στην πατρίδα μας.

 

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο